Het ontstoppen van een gootsteen: hoe gaat dat in zijn werk?

Een verstopte gootsteen kan bijzonder vervelend zijn! Ten gevolge van de verstopping zal er een nare geur in de badkamer hangen en wordt het steeds lastiger om de gootsteen te gebruiken. Stroomt het water helemaal niet meer weg? In dat geval kan de hulp van een professionele loodgieter noodzakelijk zijn om de verstopping op te lossen. Een loodgieter kan de afvoer onder een hoge druk doorspuiten om het restafval op die manier af te voeren naar de centrale riolering. Vaak is een verstopping het gevolg van opgehoopt restafval, wat zich aan de wanden van de afvoerleiding heeft gehecht. 

 

Zelf een verstopte gootsteen ontstoppen 

Bij een beginnende verstopping in de gootsteen is het oplossen hiervan eenvoudiger. In dit geval kun je ervoor kiezen om een trekveer of bijvoorbeeld soda te gebruiken. Door de trekveer door de afvoerleiding te bewegen komt het restafval in de afvoerleiding los. Spoel de afvoerleiding vervolgens een aantal keer grondig door, om het losgekomen restafval af te voeren. Soda heeft een ontvettende werking. Net als bij het gebruik van een trekveer zal dit ertoe leiden dat het restafval loskomt van de afvoerwand. De verstopping kan op deze manier eenvoudig verholpen worden. 

 

Als zelf een verstopping oplossen niet meer lukt 

Het gebruik van soda heeft vaak geen nut meer als de afvoer volledig dicht zit. Een trekveer kan nog wel uitkomst bieden. Mocht het ook met een trekveer niet lukken om de afvoer te ontstoppen, dan schakel je een loodgieter in. Veel loodgieters werken tegenwoordig met een spoeddienst. Deze spoeddiensten zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar om hulp te bieden bij een verstopte afvoer. Loodgieters beschikken over verschillende professionele hulpmiddelen om een verstopping aan te pakken. Naast het onder hoge druk doorspuiten van de afvoer, kan een loodgieter een kleine camera gebruiken om naar de oorzaak van een verstopping te zoeken als deze niet direct duidelijk is. 

 

Bron: delootgietersalmere.nl

Een verstopt riool ontstoppen doe je met deze tips

Een verstopt riool ontstoppen doe je met deze tips

Een verstopt riool is erg vervelend, en kan verschillende oorzaken hebben. Hierbij kun je denken aan de ophoping van haren in het doucheputje in de badkamer, het gebruiken van té veel toiletpapier, etc. In de meeste gevallen kun je een riool ontstoppen,  in Almere bijvoorbeeld, zelf doen. Op de markt zijn er namelijk verschillende middelen en materialen verkrijgbaar, die ervoor kunnen zorgen dat de verstopping in je riool opgelost wordt. Je kunt bijvoorbeeld een vloeibare rioolontstopper aanschaffen. Daarnaast kun je riool ontstoppen Amsterdam ook doen door het gebruik van ‘huis, tuin en keuken middeltjes’.

 

Huis tuin en keuken middeltjes

Om een verstopping in je riool op te lossen, kun je soda water, azijn of alleen heet water in je riool stoppen. Door dit te doen wordt je riolering schoongespoeld. Hierdoor zullen beginnende verstopping worden weggespoeld. Je kunt kokend water door de afvoer gieten, waardoor de verstopping geleidelijk op zal lossen, waardoor dus de verstopping verholpen wordt. Ook kun je naar de lokale bouwmarkt gaan om een ‘plopper’ aan te schaffen. Nadat je de wastafel of douchebak vol hebt laten lopen met heet waar, oefen je druk uit op het afvoerputje met behulp van deze ‘plopper’. De kans is groot dat je hierdoor de verstopping kunt verhelpen. Dit omdat door de druk, het opgehoopte vuil in de afvoer losgetrokken wordt. Daarnaast kun je ook aan de slag met een speciale trekveer, die je eveneens in de bouwmarkt kunt kopen.

 

Trekveer voor het ontstoppen van je riool

Wanneer je naar de bouwmarkt gaat, en op zoek gaat naar middelen en materialen voor het ontstoppen van je riool, zal je zien dat er van alles verkrijgbaar. Naast de vloeibare rioolontstoppers, kun je ook een speciale trekveer kopen. Het voordeel van zo’n trekveer is, dat deze erg flexibel is, waardoor je deze trekveer gemakkelijk door de afvoer kunt laten bewegen. Aan het uiteinde van zo’n trekveer zit een handvat waaraan je kunt draaien. Door dit te doen, bestaat de kans dat hiermee de verstopping in je riool opgelost wordt. Als extraatje kun je dan alsnog een vloeibare rioolontstopper door je afvoer laten stromen, zodat je zeker weet dat de verstopping is opgelost. Wel is het belangrijk dat je rekening houdt met de gevaren van de verschillende vloeibare rioolontstoppers.

 

Gevaren van vloeibare rioolontstoppers

Niet iedere vloeibare rioolontstopper kun je gebruiken zonder risico’s voor het riool ontstoppen Almere, of het riool ontstoppen in Amsterdam. Dit omdat een vloeibare rioolontstopper vaak bestaat uit verschillende schadelijke stoffen. Deze stoffen kunnen de huid van je handen aantasten, je kunt last krijgen van geïrriteerde ogen, etc. Daarnaast zijn deze vloeibare rioolontstoppers ook nog eens schadelijk voor het milieu. Om al deze zaken te voorkomen, is het raadzaam om op zoek te gaan naar een vloeibare rioolontstopper die gemaakt is uit verschillende biologische producten. Hierdoor loop je zelf niet de kans dat je schade aan je gezondheid oploopt tijdens het gebruiken van zo’n ontstopper, en is zo’n vloeibare rioolontstopper veel beter voor het milieu. Mocht je de verstopping in je riool niet zelf kunnen oplossen, kun je altijd nog een gespecialiseerd rioleringsbedrijf inschakelen.

 

Wat is een vetafscheider precies?

Het spreekt voor zich dat we allemaal bij ons thuis te maken krijgen met vet. Heel wat van dit vet gaat mee met warm water in de leidingen. Op het eerste zicht lijkt dat geen probleem te zijn, maar dat is het wel degelijk. Vetten die zich in het afvalwater bevinden zijn namelijk één van de belangrijkste veroorzakers van verstopte leidingen. Bovendien is het zo dat ze er ook nog eens voor zorgen dat de waterzuiveringskosten aanzienlijk de lucht in schieten. Voor vet geldt immers dat het niet oplost in water. Bijgevolg gaat het zich afzetten op de wanden van de riolering. Valt dit probleem dan helemaal niet te voorkomen? Toch wel, namelijk door gebruik te maken van een vetafscheider. Voor menig aantal horecazaken geldt dat ze er tegenwoordig (verplicht) voor kiezen om een dergelijke vetafscheider te plaatsen. Wil je daar graag ook meer over te weten komen? Dan is dat mogelijk hier op deze pagina!

             Wat mag je verwachten van een vetafscheider?

Het concrete doel waar een vetafscheider voor wordt ingezet heeft betrekking tot het tegenhouden van bezinkbaar en drijvend vuil dat zich in het afvalwater bevindt. Dit aldus voordat het zich een weg baant tot in het rioolstelsel. Een dergelijke installatie bestaat in de praktijk uit twee verschillende virtuele onderdelen. We maken hierbij een onderscheid tussen:

 

 1. De slibvang ruimte;
 2. De daadwerkelijke vetafscheider;

 

Voor de eerste ruimte geldt dat de zware resten naar de bodem zakken. Dit terwijl in de tweede ruimte de vetten terug boven zullen komen drijven op het water. Tussen deze beide ruimtes in ontstaat er water dat vrij is van slib en vetten. Voor dit water geldt dat ze op een efficiënte manier kan worden afgevoerd naar de riolering. Een vetafscheider kan in de praktijk bestaan uit twee afzonderlijke putten, maar er kan ook sprake zijn van slechts één put. In het laatste geval betekent dit dat de beide ruimten worden gecombineerd tot slechts één put. Voor deze installatie geldt in de praktijk dat ze louter en alleen dienst kan doen voor grootkeukens en voor de horeca. Dit betekent dat het absoluut niet de bedoeling is dat bijvoorbeeld sanitair- en regenwater worden aangesloten op de vetafscheider.

             Hoe moet het onderhoud van een vetafscheider worden uitgevoerd?

Na verloop van tijd zal je kunnen vaststellen dat de vet- en sliblaag in de vetafscheider zal gaan aandikken. Om te voorkomen dat vetten en bijvoorbeeld etensresten op een bepaald ogenblik toch nog zullen doorspoelen tot in het riool zal je kunnen vaststellen dat het regelmatig reinigen van de vetafscheider een absolute must is. Er dient rekening mee te worden gehouden dat je deze reiniging niet zelf kan en mag uitvoeren. Er dient hiervoor dan ook steeds een beroep te worden gedaan op een speciale leidingswagen. Na het reinigen geldt voor de vetafscheider dat ze terug gevuld dient te worden met koud water. Doe voor het reinigen van je vetafscheider in de praktijk altijd een beroep op een erkende ruimingsdienst. Enkel en alleen voor deze bedrijven is het namelijk mogelijk om je na afloop van de reiniging een zogenaamd verwerkingsattest aan te leveren. Dit attest doet dienst als garantie dat het afval uit de vetafscheider op een ecologisch verantwoorde manier zal worden verwerkt.

Dit heb je nodig om je gootsteen te ontstoppen

Zit je gootsteen verstopt? Er zijn verschillende manieren waarop je een verstopte afvoer onder de gootsteen zelf kunt ontstoppen. Zo heb je de hulp van een loodgieter niet direct nodig! Vaak is een dergelijke verstopping het gevolg van restafval dat zich heeft opgehoopt in de afvoer. Om een verstopping in de toekomst te kunnen voorkomen, is het raadzaam een zeefje in de afvoer te gebruiken. Het zeefje vangt een groot deel van de etensresten op borden en uit pannen voor je op.

 

Hulpmiddelen voor het ontstoppen van de gootsteen

Voor het ontstoppen van een gootsteen kun je verschillende hulpmiddelen gebruiken. Onderstaand vind je een aantal voorbeelden van dergelijke hulpmiddelen. Denk aan:

 

 • Een traditionele ontstopper om de druk op de leidingen op te voeren. Je trekt hiermee het restafval los.
 • Een trekveer die je in de afvoer kunt duwen en vervolgens heen en weer kunt bewegen. Ook hierbij komt het restafval los.
 • Soda uit de supermarkt, wat een sterk ontvettende werking heeft. Het maakt dat de hechting van het restafval aan de afvoerwand sterk verzwakt wordt.
 • Chemisch ontstoppingsmiddelen werken vaak goed, maar worden afgeraden. Ze zijn schadelijk voor het milieu en kunnen letsel veroorzaken bij een verkeerd gebruik.

 

Hulp van een loodgietersbedrijf inschakelen

Mocht het niet lukken om de verstopping onder de gootsteen zelf te verhelpen, dan kan de hulp van een professioneel loodgietersbedrijf wenselijk zijn. Een loodgietersbedrijf kan de afvoer onder meer onder hoge druk doorspuiten. Het restafval wordt hierbij naar de centrale riolering gespoeld. Sommige loodgieters werken daarbij met een kleine camera, om zo te achterhalen wat de bron vormt van de verstopping in de afvoerleiding.

 

Tip: veel loodgietersbedrijven werken met een spoedservice. Die spoedservice is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar voor hulp. Ideaal, wanneer je snel geholpen wilt worden!

 

Bron: https://loodgieters-tilburg.nl/

 

Zo los je een gootsteenverstopping op!

Een gootsteenverstopping kan ontzettend vervelend zijn. Als gevolg van de verstopping zal het water steeds moeizamer wegstromen, evenals dat er een nare stank rond de gootsteen komt te hangen. Geen fijn idee, wanneer je hier de sla of bijvoorbeeld aardappelen afspoelt. In dit artikel lees je meer over de manier waarop je een gootsteenverstopping op kunt lossen. Het is niet altijd mogelijk dit zelf te doen! Soms is professionele hulp van een loodgieter noodzakelijk om erger te voorkomen.

 

Allereerst is het belangrijk om te begrijpen hoe een gootsteenverstopping ontstaat. Vaak is dit het gevolg van etensresten die zich hechten aan de wanden van de afvoerleiding en zo een beginnende verstopping vormen. Naarmate er meer etensresten in de afvoer stromen, zal die verstopping steeds serieuzer worden. Het gebruik van een zeefje in de gootsteen kan de kans op een dergelijke verstopping verkleinen.

 

Ontstoppen met een traditionele ontstopper

Veel mensen hebben standaard een traditionele ontstopper in huis liggen. Met een dergelijke ontstopper kun je de druk op de afvoerleiding verhogen, om zo het restafval van de leidingwand te trekken. Het is belangrijk om na het gebruik van een ontstopper een aantal emmers water door de afvoer te laten stromen. Op deze manier wordt het restafval niet alleen losgetrokken van de wanden van de afvoer, maar ook direct afgevoerd naar de centrale riolering.

 

Gebruik van een trekveer in de afvoer

Een tweede manier om een gootsteenverstopping te verhelpen, is het gebruik van een trekveer. Vaak heeft een trekveer een lengte van minimaal tien tot twintig meter. Het maakt dat je de trekveer vrijwel zeker tot de bron van de verstopping in de afvoer kunt duwen. Door de trekveer vervolgens heen en weer te bewegen, maak je het opgehoopte restafval los van de wand van een afvoerleiding. Ook nu is het belangrijk om de afvoerleiding een aantal keer goed door te spoelen met water.

 

Ontvettende werking van soda benutten

Een derde optie is het gebruik van soda. Je kunt soda in iedere supermarkt kopen! Schep een paar theelepels soda in de afvoer van de gootsteen. Laat dit vervolgens enkele minuten intrekken en spoel de afvoer vervolgens goed door met kokend water. Gebruik geen koud water, omdat dit niet zal mengen met de soda. Soda heeft een ontvettende werking, waardoor bijvoorbeeld vette etensresten los zullen komen te zitten. Het doorspoelen van de afvoer maakt dat het restafval wordt afgevoerd.

 

Hulp van een loodgieter inschakelen

Wanneer de reeds beschreven methodieken niet zorgen voor het oplossen van de gootsteenverstopping, kan de hulp van een loodgieter noodzakelijk zijn. Een loodgieter kan de afvoer onder een hoge druk voor je doorspuiten. Het restafval wordt hiermee vrijwel zeker afgevoerd naar de centrale riolering onder je woning. Ook het gebruik van een klein haakje kan helpen om zo dikke proppen restafval uit de afvoerleiding te trekken.

 

Tip: schakel de spoedservice van een loodgietersbedrijf bij jou in de buurt in, om op korte termijn geholpen te worden bij het oplossen van een verstopte afvoerleiding. Deze spoedservice is vaak 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar voor hulp bij verstoppingen.

 

Bron: https://www.deloodgietereindhoven.nl/

schoon drinkwater

Echt schoon kraanwater drinken? Maak gebruik van een waterzuiveringssysteem

Eigenlijk hebben we het in Nederland met zijn allen best wel heel erg goed. Niet alleen mogen we over het algemeen niet klagen qua welvaart en ons sociale vangnet maar ook qua gezondheid zitten we hier helemaal niet verkeerd. We zijn een hard werkend landje maar we hebben het niet zo verkeerd. Met het milieu gaat het aan de andere kant in Nederland steeds slechter. In dit blog neem ik je mee in een manier waarop je je eigen gezondheid nog verder kan verbeteren en tegelijkertijd het milieu een handje kunt helpen.

Waterzuiveringssysteem voor thuis

Misschien heb je in je keuken wel een Quooker of een ander soort kraan waarmee je kokend water of water met prik kunt tappen. Heb je er echter wel eens over nagedacht wat er allemaal in je drinkwater zit? In Nederland mogen we over het algemeen niet klagen over de kwaliteit van ons drinkwater maar in het buitenland is het wat dat betreft een stuk slechter gesteld. Je zou in je drinkwater de volgende dingen kunnen vinden:

 • Virussen
 • Bacteriën
 • Microplastic
 • Lood
 • Hormonen

Geen pretje om deze dingen in je drinkwater te vinden. Maar, er is een oplossing. Met een waterzuiveringssysteem thuis los je al deze mogelijke problemen in één keer op. Deze kraan, die wordt geleverd met een speciaal filter, reinigt het water wat uit jouw leiding komt helemaal. Hierdoor komt er super schoon water uit je kraan! De techniek die hiervoor veel gebruikt wordt is omgekeerde osmose.

Het milieu een handje helpen

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je geen kraanwater drinkt maar flessen water in de supermarkt inslaat. Dan drink je in principe al heel erg schoon water. Je moet je hierbij echter wel afvragen hoe schoon dit nu echt is. Het water is dan misschien wel schoon, maar schoon voor het milieu is het absoluut niet. Allereerst is het plastic van de flesjes enorm vervuilend voor het milieu. Veel hiervan belandt al in de oceaan. Daarnaast komt dit water vaak uit waterbronnen die ver bij jou vandaan liggen. Nu moet het water alsnog vervoerd worden per vrachtschip, vrachtvliegtuig of vrachtwagen. Hier gaat weer uitstoot mee gepaard. Hoewel jij dus schoon water drinkt help je het milieu absoluut niet.

Dus, met een waterzuiveringssysteem voor thuis heb je twee vliegen in één klap. Je helpt het milieu een handje en draagt ook nog eens bij aan je eigen gezondheid met schoon drinkwater. Een win-win situatie!

tuinhuis

Tuinhuis kopen? Dit zijn de verschillen!

Het gebruik van een tuinhuis bij je woning kan verschillende voordelen hebben. Het biedt je de ruimte om je kort terug te trekken, te genieten van een mooi boek, enzovoorts. Daarbij biedt het tuinhuis beschutting tijdens een zomers buitje! Een tuinhuis kopen is niet eenvoudig. Er zijn verschillende factoren om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan het formaat van het tuinhuis, de voorzieningen aan de binnenzijde van het tuinhuis, de mogelijkheid om een tuinhuis te combineren met een overkapping, enzovoorts. In dit artikel zoomen we in op deze factoren. Het maakt het makkelijker om tot een weloverwogen keuze te komen, wanneer je de aanschaf van een tuinhuis overweegt.

 

Tip: er zijn verschillende Nederlandse websites, waarop tuinhuizen te koop worden aangeboden. Bekijk de outlet van deze websites eens, om te zien welk tuinhuis aansluit op jouw wensen én tegen een scherpe prijs kan worden aangeschaft!

 

Formaat van het tuinhuis in de tuin

Allereerst is het bij de aankoop van een tuinhuis belangrijk, om naar het formaat ervan te kijken. Een tuinhuis mag niet te nadrukkelijk aanwezig zijn in de tuin, omdat dit de tuin een rommelige uitstraling kan geven. In het bijzonder wanneer het hout van het tuinhuis na verloop van tijd slechter begint te worden. Daarbij kan een groot tuinhuis de tuin kleiner laten ogen. Een goed alternatief voor een kleine tuin is een veranda of een losse overkapping. Hier kun je doorheen kijken, waardoor de tuin minder snel klein zal lijken.

 

Tuinhuis met overkapping

Wanneer je voldoende ruimte in de tuin hebt, zou je voor een tuinhuis met overkapping kunnen kiezen. De overkapping is ideaal voor de zomerse buitjes! Met de overkapping hoef je bij regen niet direct naar binnen, maar kun je van de tuin en hoge temperaturen blijven genieten. Ook biedt een overkapping beschutting tegen de wind, wanneer je de zijkanten hiervan afsluit.

 

Voorzieningen in het tuinhuis

Niet alleen het formaat van het tuinhuis speelt een rol bij de keuze die je maakt. Kijk ook eens naar de voorzieningen in het tuinhuis. Sommige tuinhuizen hebben bijvoorbeeld een kleine wastafel of gootsteen. In zo’n geval zal er een leiding en afvoer moeten worden aangelegd, om deze van water te kunnen voorzien. Daarbij worden veel tuinhuizen uitgevoerd met een elektriciteitspunt. Ideaal, wanneer je bijvoorbeeld een lamp in het tuinhuis op wilt hangen. Simpele modellen hebben dergelijke voorzieningen niet. Het is afhankelijk van het beoogde gebruik van het tuinhuis, of deze voorzieningen noodzakelijk zijn.

 

Kwaliteit van het materiaal

Tot slot kun je naar het materiaal kijken, waarvan het tuinhuis gemaakt wordt. Je kunt voor een tuinhuis kiezen, welke volledig van hout gemaakt is. Andere tuinhuizen hebben een dunne rand van stenen, welke vervolgens voorzien zijn van een houten wand. Het voordeel hiervan is dat er geen vocht in het hout kan trekken. Zo blijft het tuinhuis langer mooi en wordt houtrot voorkomen. Mocht jouw tuinhuis geen stenen onderrand hebben, dan is het belangrijk om voor een houtsoort te kiezen die bestand is tegen een vochtige ondergrond. Ook zou je het houten tuinhuis op een betonnen plaat in de grond kunnen opbouwen.

 

Waar moet je op letten bij het dragen van een mondkapje?

Sinds de corona pandemie zich in het voorjaar van 2020 begon te verspreiden, is er enorm veel aandacht geweest voor het dragen van een mondkapje. Wanneer je namelijk een goede kiest en deze op de juiste manier draagt, kan dit de kans op verspreiding van het virus aanzienlijk verkleinen. Maar waar moet je nu eigenlijk op letten wanneer je zo’n kapje aanschaft? En wat is het verschil tussen een medisch en een niet-medisch mondkapje? Daar vertellen we je in dit artikel meer over.

 

Medisch of niet-medisch

We beginnen met het uitleggen van het onderscheid tussen een medisch en een niet-medisch mondkapje. Het grootste verschil tussen deze twee varianten is de beschermingsklasse. De medische kapjes worden verplicht gedragen door mensen die in de zorg werken en moeten daarom ook voldoen aan de Europese richtlijnen en standaarden voor medische hulpmiddelen en persoonlijke beschermingsmiddelen. Deze mondkapjes, met beschermingsklasse FFP1, FFP2 of FFP3, dienen niet alleen ter bescherming van de mensen om je heen, maar beschermen ook jou tegen het virus.

 

Niet-medische mondkapjes bieden deze bescherming niet. Deze draag je dus alleen om te zorgen dat jij het virus niet verspreid. Het kapje zorgt er namelijk voor dat druppels uit je neus of mond niet in de lucht terechtkomen en zo anderen om je heen besmetten. Hieronder vertellen we je meer over hoe je het beste te werk kunt gaan bij het opdoen, dragen en afdoen van een mondkapje, zodat je zeker weet dat je het goed doet.

 

Een mondkapje dragen

Ondanks het feit dat het heel eenvoudig lijkt om een mondkapje op te doen, gelden er een aantal regels die je dient te volgen om ervoor te zorgen dat je de verspreiding kans zo laag mogelijk houdt. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet, te beginnen met de stappen die je moet volgen voordat je het mondkapje opdoet:

 1. Was altijd eerst je handen voordat je kapje aanraakt of opdoet.
 2. Pak het kapje alleen vast aan de touwtjes en niet aan het gedeelte dat over je mond en neus gaat.
 3. Probeer je gezicht zo min mogelijk aan te raken.
 4. Zorg ervoor dat het kapje zowel je gezicht als je neus goed bedekt.

 

Tijdens het dragen:

 1. Zodra je het kapje op hebt gezet, is het zaak deze zo min mogelijk aan te raken.
 2. Het is dus ook niet de bedoeling dat je het kapje continu af- en opzet.

 

Het mondkapje afdoen:

 1. Was voordat je het kapje af doet eerst je handen.
 2. Probeer weer zo min mogelijk van het kapje aan te raken met je handen.
 3. Raak ook je gezicht niet aan.
 4. In het geval van een herbruikbare variant, dien je deze na ieder gebruik te wassen op een temperatuur van minstens 60 graden. Andere dien je direct weg te gooien.
 5. Bewaar de herbruikbare varianten in een afgesloten zakje als je ze niet gebruikt.

 

Ga je mondkapjes kopen? Met het volgen van deze regels help jij actief mee met het verkleinen van de verspreiding kans van het virus.

De juiste slotenmaker diensten vinden

Een slotenmaker kiezen kan erg afschrikwekkend klikken, maar dat hoeft het zeker niet te zijn. Er zijn veel slotenmaker diensten beschikbaar, daardoor kan je de juiste soort slotenmaker voor jouw specifieke noden kiezen. Als je de sleutel van de deur van je tuinhuis kwijt bent, zal je op zoek moeten gaan naar een residentiële slotenmaker. Als je de manager van een grote zaak bent en je betere veiligheidsmaatregelen wil treffen, weet dan dat er veel commerciële slotenmakers zijn die zich ook specialiseren in elektronische systemen waardoor dit het pad is dat het beste bij jou past. Als je in een positie bent waarbij iemand in je huis heeft ingebroken, kan je dienstdoen op een forensische slotenmaker.

Er zijn enkele manieren waarop je een residentiële slotenmaker kan gaan zoeken. De eerste manier is door een telefoonboek erbij te nemen en de gele gids open te slaan. Je moet op zoek gaan naar het deel slotenmaker diensten, of iets dergelijks. Een andere manier om dit te doen is door een zoekopdracht op het internet. Een zoekterm zoals slotenmaker diensten zal je veel resultaten opleveren. Zorg ervoor dat je jouw stad en postcode in de zoekbalk ingeeft zodat je enkel lokale slotenmakers te zien krijgt. Nadat je enkele resultaten hebt, scan je de reclame. De meeste slotenmakers zullen de diensten die ze aanbieden en het vet met hun naam en nummer. Als die informatie niet aanwezig is, bel je gewoon de nummers op en vraag je welke nodige diensten ze aanbieden. Veel slotenmakers bieden vierentwintig uur nood diensten; het kan dat je je naam en een terugbel nummer moet achterlaten. Als iemand niet snel terugbelt, of als de situatie uiterst dringend is, probeer dan één van de andere slotenmaker diensten die op de lijst staan.

Vaak zullen commerciële slotenmakers ook bij de residentiële reclame staan, Nogmaals, de reclame zal vaak bepaalde diensten in de verf zetten, maar als je het niet zeker weet, bel dan gewoon en vraag het. Je kan ook zoeken om te zien of de slotenmaker een website heeft. Zo ja, zal er vaak een overvloed aan informatie staan over hun vaardigheden en welke vaardigheden ze exact aanbieden en welke slotsystemen ze ervaring mee hebben.

Bezoek onze website voor meer informatie – https://www.locksecure.nl/slotenmaker-rijswijk

 

Hoe spoort u een lekkage op?

Hoe spoort u een lekkage op?

Hoe spoort u een lekkage op?

Er zijn verschillende zaken die kunnen duiden op een waterlekkage in uw woning. Zo kan er bijvoorbeeld ergens een plas water staan of kan er een lage waterdruk zijn. Ook duiden vochtplekken vaak op een lek in de waterleiding. In deze twee gevallen is het niet bepaald lastig om een lekkage op te sporen. Er zijn echter genoeg andere situaties waarin een lek een stuk lastiger op te sporen is. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een zogeheten onzichtbare lekkage. Hoe moet u in dat geval een lekkage opsporen? Onze loodgieter in Sittard helpt u hier een handje bij het opsporen van lekkages!

1. Controleer de leidingen
Een groot deel van het leidingwerk zit doorgaans verwerkt in de vloer of muur. Hierdoor zijn deze leidingen niet zichtbaar. Wanneer u het vermoeden heeft dat er ergens een lek zit, begint u met het inspecteren van het leidingwerk. Bij de onzichtbare leidingen is dit natuurlijk lastig, maar bij de zichtbare leidingen kan dit natuurlijk wel. Loop deze dan ook grondig langs. Indien het lek in een zichtbare leiding zit, valt u dit direct op.

2. Ga op zoek naar vochtplekken
Vindt u nergens een lek in de zichtbare leidingen? Ga dan op zoek naar vochtplekken in uw woning. Wanneer er een lek in de niet-zichtbare leidingen zit, ontstaan er vaak vochtplekken op de vloer of de muur. Heeft u een vochtplek gespot? Schakel dan zo snel mogelijk een loodgieter in. De kans is namelijk groot dat daar een lekkage zit.

3. Schakel een loodgieter in
Lukt het u niet om het lek te vinden? Schakel dan een loodgieter in. Een loodgieter beschikt namelijk over speciale apparatuur. Hiermee kan hij binnen no-time de bron van een ‘onzichtbare’ lekkage opsporen. Hierdoor hoeft er slechts een betrekkelijk klein deel van uw muur of vloer opengebroken te worden. Dit scheelt niet alleen veel tijd, maar u bespaart zo ook nog eens de nodige kosten. Een loodgieter kan u bovendien direct helpen met het dichten van het lek.