Inzicht in de voordelen van waterontharders

Inzicht in de voordelen van waterontharders

Heb je ooit gemerkt dat je vaat, kleren of haar niet zo schoon aanvoelen of er niet zo stralend uitzien als je zou willen? Misschien heb je te maken met hard water. Hard water wordt veroorzaakt door een overmatige hoeveelheid mineralen, zoals calcium en magnesium in de watervoorziening, waardoor het moeilijk is om alle zeepresten weg te spoelen. Gelukkig kan een waterontharder de kwaliteit van het water verbeteren en vele andere voordelen bieden. In dit artikel geef ik inzicht in de voordelen van waterontharders.

Wat is een waterontharder?

Een waterontharder is een apparaat dat ionenuitwisseling gebruikt om calcium en magnesium uit het water te verwijderen. Het werkt door “harde” ionen (calcium en magnesium) in het water uit te wisselen tegen “zachte” ionen (natrium of kalium). Wanneer de harde waterionen door de filtermedia van een waterontharder gaan, worden ze uitgewisseld tegen natrium- of kaliumionen, vandaar de naam ionenuitwisseling. Dit proces helpt de niveaus van hardheidsmineralen in het water in jouw huis te verminderen, zodat de vaat vlekkeloos is, de stoffen helder blijven en het haar zachter aanvoelt.

Voordelen van een waterontharder

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het installeren van een waterontharder Zwolle in jouw huis of bedrijf. Eén voordeel is dat het helpt om kalkaanslag op armaturen en leidingen te verminderen door het vermogen om kalk uit het water te verwijderen voordat het jouw sanitair binnenkomt. Daarnaast kan het gebruik van een waterontharder de levensduur van kleding verlengen, omdat de vezels van de stof niet beschadigd raken door kalkaanslag die achterblijft wanneer kleding in hard water wordt gewassen. Ten slotte kan het douchen aangenamer worden, omdat zeep beter schuimt met onthard water dan met hard water in de wascyclus.

 

Waterontharders bieden veel voordelen voor huiseigenaren, verhuurders en bedrijfseigenaren, zoals betere hygiënische resultaten bij het wassen van kleding en vaatwerk, minder kalkaanslag op armaturen, duurzame stoffen en een algeheel aangenamere douche-ervaring. Als je op zoek bent naar manieren om de waterkwaliteit van jouw huis of bedrijf te verbeteren, dan is investeren in een waterontharder van goede kwaliteit misschien precies wat je nodig hebt!

 

Wil je graag meer informatie over een waterontharder? Dan raad ik het aan om een kijkje te nemen op www.aquaathome.nl.

Loodgieter banen bij jou in de buurt

Loodgieter banen bij jou in de buurt

Loodgieters zijn professionals die verantwoordelijk zijn voor het installeren, repareren en onderhouden van het sanitair in gebouwen. Dit kan bestaan uit dingen als leidingen, waterleidingen, afvoerpijpen, boilers, radiatoren en badkamers. Loodgieters werken vaak voor particulieren, bedrijven die adverteren met vacatures Den-Haag en overheden.

Wat doet een loodgieter?

Er zijn veel verschillende taken die loodgieters kunnen uitvoeren, afhankelijk van de specifieke behoeften van de klant. Zo kunnen ze bijvoorbeeld leidingen installeren of vervangen, afvoer problemen oplossen, boilers repareren of vervangen en badkamers renoveren. Ze kunnen ook advies geven over hoe je het beste gebruik kunt maken van het sanitair in je huis of gebouw.

Hoe word je loodgieter?

Om een loodgieter te worden, is het belangrijk om een opleiding te volgen in loodgieterswerk. Dit kan bijvoorbeeld aan een technische school of universiteit zijn, of door het volgen van een beroepsopleiding of -cursus. Daarnaast is het ook nuttig om ervaring op te doen door middel van stages of vrijwilligerswerk in de loodgietersbranche. De duur van een opleiding tot loodgieter kan sterk variëren, afhankelijk van de specifieke opleiding die je volgt en de regio waar je woont. In sommige gebieden kan een opleiding tot loodgieter worden voltooid in een periode van twee tot vier jaar, afhankelijk van de specifieke opleiding. Dit kan bijvoorbeeld aan een technische school of universiteit zijn, of door het volgen van een beroepsopleiding of -cursus. Deze opleidingen kunnen zowel op fulltime als op parttime basis worden gevolgd. In andere gebieden kan een opleiding tot loodgieter ook worden voltooid door middel van een leer-werkprogramma, waarbij je zowel praktijkervaring opdoet als theorie volgt. Dit soort programma’s kunnen vaak in minder tijd worden voltooid dan een traditionele opleiding, maar het is wel belangrijk om te onthouden dat de eisen voor deze programma’s vaak anders zijn dan voor traditionele opleidingen. In veel gebieden is het ook verplicht om een vergunning te hebben om als loodgieter te werken. Dit kan vereisen dat je voldoet aan bepaalde opleidingseisen en dat je een examen aflegt om te laten zien dat je de nodige vaardigheden en kennis hebt.

Communicatie en wensen

Als loodgieter is het belangrijk om goed te kunnen communiceren met klanten, om te begrijpen wat hun specifieke wensen en behoeften zijn. Ze moeten ook goed kunnen werken met hun handen, zowel met handgereedschap als met elektrisch gereedschap. Daarnaast is het ook belangrijk om goed te kunnen plannen en organiseren, om ervoor te zorgen dat werkzaamheden efficiënt en op tijd worden voltooid.

 

Hoe kan ik vochtproblemen bij spouwmuurisolatie oplossen?

Iedereen wil graag leven in een comfortabele en behaaglijke woning. Goede spouwmuurisolatie draagt daar zeker aan bij. Het zorgt voor een gelijke temperatuurverdeling en bespaart een hoop stookkosten. Daardoor valt jouw energierekening minder hoog uit en dat is fijn. Maar sommige problemen zijn niet altijd te voorkomen. Hoe kun je vochtproblemen bij spouwmuurisolatie oplossen? In dit artikel lees je het antwoord.

Waarom ontstaan er soms problemen met spouwmuurisolatie?
Spouwmuurisolatie staat bekend als zeer duurzaam en kosteneffectief. Het zorgt voor warmte in huis en eenmaal geplaatst blijft het altijd. Ook voorkomt een goede spouwmuur schimmel- en vochtproblemen. Mits het goed geïnstalleerd is, want helaas komen vochtproblemen af en toe toch voor. Er is bijvoorbeeld verkeerd materiaal gebruikt of de spouwmuurisolatie is toegepast in huizen die daar niet geschikt voor zijn. Woningen in vochtige gebieden ervaren bijvoorbeeld sneller problemen. Bij een slechte installatie is er geen optimale bescherming tegen vocht en schimmel, met alle gevolgen van dien.

Wat te doen als er vochtproblemen ontstaan bij de spouwmuur?
Het komt ook voor dat het buitenste gedeelte van de muurconstructie scheuren bevat. Ook daar kan vocht door heen komen. Hetzelfde geldt voor defecte dakgoten en regenpijpen. Hoe dan ook is het belangrijk om zo snel mogelijk contact op te nemen met een erkende spouwmuurinstallatie specialist. Deze vakman of vakvrouw heeft veel ervaring en heeft altijd een oplossing voor dit vervelende probleem. Laten we daar eens naar kijken.

Hoe los je vochtproblemen bij spouwmuurisolatie op?
Een van de manieren om te voorkomen dat vocht een muur binnendringt is door de muur waterdicht te maken. Je brengt een laag (coating) aan om bijvoorbeeld scheuren of loszittend pleisterwerk te verhelpen.  Maar wat als het al te laat is en er problemen zijn ontstaan door grondvocht? Dit houdt in dat vocht van de grond door de muren wordt opgenomen. Oftewel: het vocht baant zich een weg door de muren. Oorzaak daarvan is het ontbreken van een waterkeringslaag. In dat geval dienen de muren geïnjecteerd te worden met een speciale gel. Het onderkappen van de muren is een optie. Dit betekent dat er een waterkerige vochtkering onder de muren wordt geplaatst. Hoe? Door de woning op te tillen. Dit is een vrij drastische, maar effectieve methode om problemen bij spouwmuurisolatie op te lossen.

Wat zijn de kosten voor het herstellen van spouwmuren?
Misschien wil je graag de prijs weten voor het oplossen van problemen met de spouwmuur. Dit is afhankelijk van het bedrijf dat je kiest, het aantal meters en het middel dat gebruikt wordt voor de injecties. Ga ervan uit dat je aan het injecteren van een buitenmuur 60 tot 100 euro per lopende meter kwijt bent.  Gemiddeld kost vochtbestrijding 800 tot 1500 euro. Maar die kosten lopen per bedrijf sterk uiteen, dus informeer altijd vantevoren. Het verhelpen van vochtproblemen bij spouwmuurisolatie is een behoorlijke klus, maar je hoeft er echt de hoofdprijs niet voor te betalen.

Verstopte toiletten

Verstopte toiletten

Verstopte toiletten vind ik een van de ergste mankementen in en rondom het huis. Ik heb zelf 2 kleine dochters die net naar de basisschool gaan. Hierdoor word er van alles door het toilet gespoeld. Van toiletpapier tot zachte billendoekjes. Waarvan sommige dingen die door het toilet gespoeld worden ontzettend slecht wegspoelen. 

Zoektocht naar verstopping

Doordat er zich bij ons vaker dan voordat wij kinderen kregen verstoppingen voordoen heb ik al met enige regelmaat de tuin moeten openhalen om te kijken waar de verstopping precies zit. Dit kost ontzettend veel tijd en werk omdat ik een grootstuk open moet halen om te kijken waar deze precies zit. 

Ontstoppingsbedrijf

Ik zocht op google naar ontstoppingsbedrijf losser, de woonplaats van ons, en zag bij Nijhuis riolen een nieuwe techniek met een camera inspectie. Deze robot camera gaat het riool in en word vanuit een bus bestuurd. Met deze techniek kan er precies nauwkeurig gekeken worden waar de lekkage/verstopping zit. Hierdoor hoeven klanten niet de hele voor/achtertuin open te halen en dit scheelt ontzettend veel werk.

Mijn tuin

Doordat ik over deze techniek gelezen had, was ik super geïnteresseerd naar hoe dit in zijn werk gaat en of het mij daadwerkelijk zoveel tijd zou besparen. Nijhuis riool kwam bij ons thuis en ik bleef er de eerste keer bij omdat ik erg geïnteresseerd was hoe dit in zijn werk ging. Met de techniek van Nijhuis riool ging het ontzettend snel en hoefde niet alles in mijn tuin opengehaald te worden. 

Jaarlijkse controle

Nadat ze van Nijenhuis riool bijna weer weggingen adviseerden ze mij om een jaarlijkse controle uit te voeren. Dit houdt in dat zei jaarlijks met de camera een kijkje nemen in onze riool leidingen en daardoor vroegtijdig kunnen zien waar er een riolering eventueel kan ontstaan en ze er direct wat aan kunnen doen. 

Voordelen van mechanische ventilatie: Waarom u het nodig heeft in uw huis

Voordelen van mechanische ventilatie: Waarom u het nodig heeft in uw huis

Wist u dat er veel voordelen verbonden zijn aan mechanische ventilatie? Als uw huis geen mechanisch ventilatiesysteem heeft, mist u een aantal belangrijke voordelen. In deze blogpost bespreken we voordelen van mechanische ventilatie waardoor u er vandaag nog een in uw huis wilt installeren!

Luchtkwaliteit

Het eerste voordeel van mechanische ventilatie is dat het de luchtkwaliteit in uw huis kan helpen verbeteren. Als u allergieën of astma heeft, weet u hoe belangrijk het is om schone lucht in te ademen. Mechanische ventilatie kan helpen om pollen, stof en andere deeltjes uit de lucht te verwijderen, waardoor u veel gemakkelijker kunt ademen.

Lawaai verminderen

Een ander voordeel van mechanische ventilatie is dat het kan helpen om de hoeveelheid lawaai in uw huis te verminderen. Als u in een drukke stad woont, kan het lawaai van het verkeer erg luid zijn. Door een mechanisch ventilatiesysteem te installeren, kunt u de hoeveelheid lawaai die uw huis binnenkomt verminderen, waardoor het veel rustiger en stiller wordt.

Energie besparen

Mechanische ventilatie kan ook helpen om energie te besparen. In huizen zonder mechanische ventilatie, kan de lucht binnen muf en stagnerend worden. Dit kan ertoe leiden dat uw verwarmings- en koelsysteem harder moet werken om een comfortabele temperatuur te handhaven. Door een mechanisch ventilatiesysteem te installeren, kunt u de lucht in uw huis laten circuleren, waardoor uw HVAC-systeem gemakkelijker een comfortabele temperatuur kan handhaven.

Vochtigheidsgraad verlagen

Mechanische ventilatie kan ook helpen de vochtigheidsgraad in uw huis te verlagen. Een hoge vochtigheidsgraad kan leiden tot schimmel- en schimmelgroei, wat schadelijk kan zijn voor uw gezondheid. Door de vochtigheidsgraad in uw huis te verlagen, kunt u de groei van schimmel en meeldauw helpen voorkomen.

Kooldioxide verminderen

Ten slotte kan mechanische ventilatie ook helpen de hoeveelheid kooldioxide in uw huis te verminderen. Kooldioxide is een gas dat vrijkomt wanneer we uitademen. Het zit ook in veel huishoudelijke schoonmaakmiddelen. Door de hoeveelheid kooldioxide in uw huis te verminderen, kunt u het risico van ademhalingsproblemen verminderen.

 

Dit zijn slechts enkele van de voordelen van mechanische ventilatie. Als u geen gebruik maakt van een mechanisch ventilatiesysteem in uw huis, mist u deze belangrijke voordelen. Neem vandaag nog contact op met een professional voor meer informatie over hoe mechanische ventilatie de luchtkwaliteit in uw huis kan verbeteren en u geld kan besparen op uw energierekening, een badkamer ventilator is ook een goede optie.

 

Nooit meer vieze luchtjes

Nooit meer vieze luchtjes

Je woont of je gaat wonen in een oude woning dan is een rioolrenovatie één van de dingen die binnen een bepaalde tijd zal moeten gebeuren. Als je dit niet doet zal wellicht een buis of iets dergelijks breken en dan ben je verder van huis als je deze overlast eindelijk hebt opgeruimd. 

Bevindingen van een oud huis

Een oude woning heeft naast een oud riool ook andere gebreken die enige zorgen meebrengt. Je wil natuurlijk het authentieke gevoel behouden wanneer je deze woning wil gaan opknappen volgens de 21ste eeuw standaarden. Een oude woning leeft en dat betekent ook dat er in is geleefd of juist niet. Door het leegstaan van de woning kunnen verschillende elementen binnendringen. Hierdoor kan een nare geur ontstaan in de woning. Een muffe geur verspreid zich in de woning die binnendringt tot elk gaatje en kiertje in het huis. Voordat je jouw nieuwe droomwoning betrekt wil je dit verbergen. Maar hoe ga je dat doen?

 

Waar is de bron?

Allereerst zal je moeten nagaan waar de geur vandaan komt, zogezegd de bron van het probleem. Wanneer je deze oorzaak hebt gevonden kun je de oplossing gaan matchen tegen de geur zodat deze zo snel mogelijk wordt bestreden. Een simpele manier om een geur te bestrijden is om het gehele huis te laten luchten. Dit doe je door alle ramen en deuren open te zetten en de wind van buiten het werk te laten doen. Een frisse wind zal al veel met zich meedragen naar buiten. Dit zal echter niet het gehele probleem verhelpen. De oorzaak kan ook diepliggende zijn door bijvoorbeeld rook van sigaretten of het riool. Door een nieuwe vloer te leggen en de muren met speciale verf te verven zal de geur al sterk worden verminderd. 

Als het probleem diepliggende is zoals een verouderd riool zal een deskundige moeten worden ingeschakeld om dit te laten vervangen of te repareren. Hierdoor kunnen de geuren de juiste richting in gaan en nimmer in jouw huis terecht komen. 

Waar moet je op letten bij het repareren van een kraan?

Waar moet je op letten bij het repareren van een kraan?

Niets is vervelender dan een defecte kraan. Je kan je handen niet wassen, geen water koken of lekker een verfrissend kopje water drinken. Een kraan die defect is, lekt meestal water en daardoor ontstaat er waterschade aan de keuken en in sommige gevallen ook aan de vloer. Als je kraan defect is en er waterschade ontstaat door lekkage, is het de bedoeling dat je tijdelijk de waterdruk van je woning eraf haalt. Je kan dan niet douchen, drinken of water koken maar, je voorkomt nog meer schade. Je moet zo snel mogelijk een monteur langs laten komen om de kraan te vervangen of repareren. Als je kraan defect is, maar geen water lekt, is er vaak een onderdeel versleten of kapot. Je kan kraan onderdelen eenvoudig via het internet bestellen en vaak de kraan zelf repareren. Als je zelf je kraan repareert hoef je ook geen monteur in te schakelen en bespaar je natuurlijk geld. 

Een nieuwe kraan kopen

Als je kraan kapot is moet je in sommige gevallen een nieuwe kraan kopen als deze niet meer te repareren valt. Het aanbod aan kranen is enorm groot en je hebt duizenden verschillende modellen beschikbaar die in elke keuken passen. Als je een nieuwe keukenkraan besteld is het belangrijk dat je voor kwaliteit kiest. Een kraan van kwaliteit herken je vaak aan een bekend merk en dat de kraan roestvrij taal is gemaakt. Dit klinkt logisch maar, er worden ook veel kranen op de markt aangeboden die niet van roestvrijs taal zijn. Meestal zijn dit kranen die goedkoop geproduceerd worden in Aziatische landen zoals China. Een bekend merk dat zeer populair is door de prachtige stijlen en uitstekende kwaliteit is Dexima. Veel Nederlanders hebben een kraan van Dexima in de keuken. De kranen van dit merk zijn bij schade ook zeer makkelijk te repareren en Dexima kraanonderdelen kan je online kopen of bij je lokale bouwmarkt. 

Kokend water kraan

Sinds de laatste jaren zijn kranen met een ingebouwde waterkoker steeds populairder geworden. Als je een kokendwaterkraan hebt, komt er meteen kokend heet water uit. De meeste kokendwaterkranen zijn voorzien van een kinderslot zodat kleine kinderen geen nare brandwonden oplopen. Het is belangrijk dat als jij kleine kinderen thuis hebt, dat je zeker weet dat de kraan die je wilt aanschaffen over een kinderslot beschikt. Een kokendwaterkraan is net zo makkelijk te installeren en is elektrisch. Je hoeft alleen maar de stekker in het stopcontact te doen en je bent klaar. 

Kraan laten vervangen of repareren

Je hoeft voor een simpele reparatie niet handig te zijn met kranen want je kan dan simpel kraan onderdelen aanschaffen. Soms is het installeren van een kraan moeilijk omdat je er gereedschap voor nodig hebt. Je kan dan het beste een monteur inhuren die verstand heeft van het vervangen en repareren van kranen. Gereedschap kopen om de kraan te vervangen is vaak duurder dan het inhuren van een monteur. Een monteur kan je vaak via het internet vinden of bij een keukenwinkel. Als je geen monteur kan vinden is er vast wel een bekende zoals een vriend of een familielid, die er verstand van heeft. 

De Keuken naar jouw Wensen

De Keuken naar jouw Wensen

Een keuken wil je het liefst zo indelen dat al jouw wensen worden vervuld. Voor de een is een goede oven een must en voor de ander is de keuken pas compleet als deze een kookeiland heeft. Toch zijn er ook gemakken die wij allemaal terug willen zien in onze keuken. Steeds meer mensen kiezen bijvoorbeeld voor een kokend waterkraan. Dit nieuwe hulpmiddel zorgt voor kokend water in een letterlijke handomdraai. Om te kijken of een kokend waterkraan ook voor jouw keuken een goede optie is, zou je de voordelen van de waterkraan moeten overwegen.

 

De Voordelen van de Kranen van Quooker

Een van de bekendste merken is Quooker. Het is zo bekend dat een of de vijf Nederlandse huishoudens deze speciale kraan in huis heeft. De Quooker kraan bestaat uit twee delen. De kraan op het aanrecht en het reservoir in het onderliggende kastje. In het reservoir wordt water op 108° bewaard zodat de gebruiker nooit hoeft te wachten op water dat moet koken. Dit kan de kook ervaring een stuk plezanter maken. Binnen het merk zijn er ook verschillende soorten kranen, zo kan ieder type huishouden de kraan kiezen die het beste bij hen past. 

 

Energie Zuinig en Hoog Vacuüm Isolatie

Naast het gemak van kokend water op standby, brengt de kokend waterkraan nog een voordeel met zich mee, het is een energiezuinige optie. Bij Quooker kost het verbruik van het kokend water vijf cent per dag. Dit zorgt ervoor dat de energierekening van een kokend waterkraan houder omlaag gaat. Dit is omdat het verwarmingselement in het reservoir het enige is wat wordt verwarmd en niet de gehele Cv-installatie wordt opgestart. Aangezien er dus kokend water door de leiding komt van de kraan, is deze voorzien van hoog vacuüm isolatie. Wanneer vacuüm wordt gecreëerd in de kern van het isolatie element, isoleert dit to vijf keer beter dan reguliere isolatie. De kokend waterkraan brengt dus naast gemak, energiebesparing ook gebruiksvriendelijkheid met zich mee. 

Zo kan je onderhoudsmonteur worden

Onderhoudsmonteur, een beroep waarbij je met allerlei diverse werkzaamheden bezig bent. Neem eens een kijkje bij de onderhoudsmonteur vacatures, en je ziet allerlei werkplekken en taken langskomen. Denk bijvoorbeeld aan het verrichten van preventief onderhoud aan diverse machines en werktuigen. Het verhelpen van storingen wanneer deze zich voordoen op de werkvloer, het uitvoeren van inspecties om deze zelfde storingen te voorkomen in de toekomst en het installeren van nieuwe installaties en apparatuur. Bij Technicus, een website specifiek gericht op technische vacatures, zijn diverse verschillende bedrijven te vinden die op zoek zijn naar nieuwe onderhoudsmonteuren. Een vak met baangarantie dus!

Opleiding tot onderhoudsmonteur

Wanneer je eenmaal een VMBO diploma op zak hebt, kan je doorstromen naar een MBO-opleiding zoals de MBO opleiding voor onderhoudsmonteur. Er is een groot tekort aan onderhoudsmonteurs, waardoor een studie als deze ervoor zorgt dat er in de nabije toekomst een grote baangarantie is. Ook een stage vinden bij deze opleiding, is daardoor geen probleem. De bedrijven staan te springen om je op te leiden binnen het vakgebied.

 

Goed onderhoud van (elektrische) installaties is van groot belang voor bijna alle bedrijven, en een onderhoudstechnicus kan hier perfect inspringen. Andere MBO opleidingen zoals operationele techniek, werktuigbouwkunde, elektro of installatietechniek, passen hier ook goed bij en vormen een mooie basis voordat je aan de opleiding tot onderhoudsmonteur zal starten. Ook doorstroming is mogelijk vanuit deze vakgebieden.

Wie ben je?

Als onderhoudsmonteur of student onderhoudsmonteur, pas je binnen een bepaald profiel van eigenschappen. Je bent iemand die van een uitdaging houdt en onafhankelijk van anderen aan de slag kan gaan. Soms krijg je uitleg van een leidinggevende of collega’s, maar als je eenmaal ervaring hebt opgedaan kan je zelf aan de slag met de opdrachten. Onderhoudsmonteuren komen in aanraking met diverse mensen op de werkvloer, dus behulpzaamheid en klantvriendelijkheid zijn belangrijke eigenschappen van de monteur. Ook de veiligheid van jezelf en van anderen is van groot belang als je met machines en installaties in de weer gaat. De spullen waarmee je aan de slag gaat zijn vaak niet van jou, maar van het betreffende bedrijf, dus hiermee ga je voorzichtig om. Het zijn van onderhoudsmonteur is een allesomvattende rol, zo speel je niet alleen vaktechnisch mee in het bedrijf, maar draag je ook bij aan de ontwikkeling ervan.

 

Het takenpakket

Als onderhoudsmonteur in opleiding en later op de werkvloer, heb je te maken met een divers takenpakket. Zo ga jij met je team aan de slag om onderhoud en inspecties uit te voeren bij de aanwezige apparatuur en installaties, om problemen te voorkomen voordat ze echt op dagen. Hiervoor worden diverse tests uitgevoerd. Als er gezien wordt dat hierbij iets beter kan dan dit al is, dan is dat een mooie opdracht voor de onderhoudsmonteur. Als er eenmaal iets mis is gegaan bij een apparaat of installatie, ben jij het meldpunt voor het vinden en oplossen van deze storingen. Is het probleem of de storing opgelost? Dan maakt de onderhoudsmonteur deze weer klaar voor gebruik aan de hand van de geldende bedrijfsregels en veiligheidsvoorschriften. Afhankelijk van het bedrijf waarin de onderhoudsmonteur werkzaam is, is het mogelijk dat er gewerkt wordt met diverse vormen van duurzame energie. Al met al is het zijn van onderhoudsmonteur een technisch veelzijdige en uitdagende baan.

Waterontharder, de beste keuze voor in huis

Waterontharder, de beste keuze voor in huis

Wil jij een waterontharder aanschaffen voor in huis maar ben je nog niet helemaal zeker? In dit artikel gaan we wat verder in op de functie van een waterontharder en de voordelen die het met zich meeneemt. Uiteindelijk is het doel om ervoor te zorgen dat jij een weloverwogen keuze kan maken. 

Wat doet een waterontharder?

Middels een speciaal proces zorgt een waterontharder ervoor dat kalk uit het water gefilterd wordt, hierdoor krijg je zacht en kalkvrij water. Dit proces wordt ionenwisseling genoemd, hierbij worden mineralen, calcium en magnesium uit het leidingwater gefilterd dankzij natriumionen. Dit zorgt ervoor dat er minder kalk-vlekken en -afzetting aanwezig zijn in de waterleiding, elektrische toestellen en een lagere energiefactuur. 

 

Een waterontharder kan op de waterleiding geplaatst worden, deze aansluiting zorgt ervoor dat de kalk rechtstreeks uit het leidingwater gefilterd wordt. Omdat het een apparaat is hoef je hier zelf relatief weinig werk aan te besteden, wel moet er om de zoveel tijd gekeken worden of de zoutblokken gewisseld moeten worden. De rest van het werk wordt gedaan door de waterontharder. 

Waarom een waterontharder?

Een van de meest voorkomende reden om een waterontharder aan te schaffen is om kalkaanslag te voorkomen. Kalkaanslag wordt door vele mensen als vervelend ervaren door de nadelen die het met zich meebrengt. Een van deze nadelen is dat kalkaanslag de levensduur van elektrische apparaten zoals wasmachines en waterkokers drastisch kan verminderen. Dankzij het zachte, kalkvrije water wat je krijgt door een waterontharder wordt deze levensduur verlengd. Naast de nadelige invloed op elektrische apparaten heeft dit ook invloed op diverse verwarmingselementen die zich in huis bevinden zoals een boiler of vloerverwarming. Door de waterontharder gaan deze apparaten ook efficiënter werken. 

 

Een ander voordeel van een waterontharder is een vermindering in het gebruik van detergenten. Dit zijn producten als wasmiddel en doucheproducten. Bij het doen van de was zorgt het zachte water er ook nog voor dat je kleren zachter worden en minder snel dof lijken. 

 

Kalkaanslag bevindt zich niet alleen maar in apparaten, ook op het sanitair komt het veel voor. Vaak is het kalkvrij maken van het sanitair een tijdrovende klus. Dankzij de waterontharder kan deze tijd bespaart worden en daarnaast zorgt het voor een besparing op reinigings- en ontkalkingsmiddelen. 

 

Ook op persoonlijk gebied biedt een waterontharder voordelen, kalkvrij water is namelijk een stuk beter voor je lichaam. Klachten als eczeem, psoriasis en droge huid kunnen als mede oorzaak kalk in het water hebben. Dankzij kalkvrij water kunnen deze klachten vermindert worden. 

Mogelijkheden voor jou?

Na het lezen van deze voordelen nog meer interesse gekregen in een waterontharder? Vraag hier vrijblijvend een offerte op maat aan, samen met jou kijken diverse vakmannen dan naar de beste mogelijkheden passend bij jouw wensen en budget.