Een code 95 certificaat halen? 3 redenen om dit te doen!

Wellicht denk je misschien dat het besturen van een vrachtwagen, bus of hoogwerker nog helemaal niet zo lastig is. ‘Ik heb toch gewoon een rijbewijs, dan kan ik toch ook wel zo’n ding besturen!’. Op het eerste oog lijkt dit misschien ook wel het geval, maar toch moeten we je teleurstellen. Het besturen van een vrachtwagen, bus of hoogwerker is allesbehalve makkelijk en vereist bepaalde kennis en kunde.

 

Vandaar ook dat een code 95 certificaat is ingevoerd door de Europese Unie. Wat houdt een code 95 certificaat in? Nou eigenlijk refereert het certificaat naar een code (95) die op je rijbewijs vermeldt komt te staan als je wil aantonen dat je beroepschauffeur bent. Zonder deze code mag je dus niet als chauffeur aan het werk. 

 

Om een code 95 certificaat te behalen moet je een code 95 cursus volgen. Bij een code 95 cursus, zoals als je bijvoorbeeld een hoogwerker cursus gaat volgen, leer je specifieke kennis die toepasbaar is op het besturen van bijvoorbeeld een hoogwerker. Een hoogwerker cursus volgen is dan ook aan te raden voor verscheidene redenen, hier noemen we er drie.

 

De waarom?

Waarom zou je nu een hoogwerker cursus volgen, of eigenlijk waarom zou je überhaupt een code 95 cursus volgen? Ten eerste biedt een code 95 cursus je de kans om een code 95 certificaat te behalen. Met zo’n certificaat op je rijbewijs kun je aan de slag als professioneel chauffeur. Dit is natuurlijk erg gunstig voor je baankans binnen de transportsector, omdat je nu veel breder inzetbaar bent. 

 

Daarnaast speelt ook de veiligheid en je zelfvertrouwen een rol. Na het volgen van een code 95 cursus heb je veel meer kennis over niet alleen de verkeersregels en normen en wetten, maar ook veel meer rijvaardigheid. Op deze manier stap je zelfverzekerder in het voertuig en ben je meer op je gemak.

 

Dit gevoel van zelfverzekerdheid heeft een positief effect op de rest van het verkeer. Het maakt, zo kunnen we toch wel stellen, het algemene verkeer een stuk veiliger. Dus is een code 95 cursus niet alleen goed voor je eigen veiligheid, maar zeker ook die van je medeweggebruikers. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *