Een verstopt riool ontstoppen doe je met deze tips

Een verstopt riool is erg vervelend, en kan verschillende oorzaken hebben. Hierbij kun je denken aan de ophoping van haren in het doucheputje in de badkamer, het gebruiken van té veel toiletpapier, etc. In de meeste gevallen kun je een riool ontstoppen,  in Almere bijvoorbeeld, zelf doen. Op de markt zijn er namelijk verschillende middelen en materialen verkrijgbaar, die ervoor kunnen zorgen dat de verstopping in je riool opgelost wordt. Je kunt bijvoorbeeld een vloeibare rioolontstopper aanschaffen. Daarnaast kun je riool ontstoppen Amsterdam ook doen door het gebruik van ‘huis, tuin en keuken middeltjes’.

 

Huis tuin en keuken middeltjes

Om een verstopping in je riool op te lossen, kun je soda water, azijn of alleen heet water in je riool stoppen. Door dit te doen wordt je riolering schoongespoeld. Hierdoor zullen beginnende verstopping worden weggespoeld. Je kunt kokend water door de afvoer gieten, waardoor de verstopping geleidelijk op zal lossen, waardoor dus de verstopping verholpen wordt. Ook kun je naar de lokale bouwmarkt gaan om een ‘plopper’ aan te schaffen. Nadat je de wastafel of douchebak vol hebt laten lopen met heet waar, oefen je druk uit op het afvoerputje met behulp van deze ‘plopper’. De kans is groot dat je hierdoor de verstopping kunt verhelpen. Dit omdat door de druk, het opgehoopte vuil in de afvoer losgetrokken wordt. Daarnaast kun je ook aan de slag met een speciale trekveer, die je eveneens in de bouwmarkt kunt kopen.

 

Trekveer voor het ontstoppen van je riool

Wanneer je naar de bouwmarkt gaat, en op zoek gaat naar middelen en materialen voor het ontstoppen van je riool, zal je zien dat er van alles verkrijgbaar. Naast de vloeibare rioolontstoppers, kun je ook een speciale trekveer kopen. Het voordeel van zo’n trekveer is, dat deze erg flexibel is, waardoor je deze trekveer gemakkelijk door de afvoer kunt laten bewegen. Aan het uiteinde van zo’n trekveer zit een handvat waaraan je kunt draaien. Door dit te doen, bestaat de kans dat hiermee de verstopping in je riool opgelost wordt. Als extraatje kun je dan alsnog een vloeibare rioolontstopper door je afvoer laten stromen, zodat je zeker weet dat de verstopping is opgelost. Wel is het belangrijk dat je rekening houdt met de gevaren van de verschillende vloeibare rioolontstoppers.

 

Gevaren van vloeibare rioolontstoppers

Niet iedere vloeibare rioolontstopper kun je gebruiken zonder risico’s voor het riool ontstoppen Almere, of het riool ontstoppen in Amsterdam. Dit omdat een vloeibare rioolontstopper vaak bestaat uit verschillende schadelijke stoffen. Deze stoffen kunnen de huid van je handen aantasten, je kunt last krijgen van geïrriteerde ogen, etc. Daarnaast zijn deze vloeibare rioolontstoppers ook nog eens schadelijk voor het milieu. Om al deze zaken te voorkomen, is het raadzaam om op zoek te gaan naar een vloeibare rioolontstopper die gemaakt is uit verschillende biologische producten. Hierdoor loop je zelf niet de kans dat je schade aan je gezondheid oploopt tijdens het gebruiken van zo’n ontstopper, en is zo’n vloeibare rioolontstopper veel beter voor het milieu. Mocht je de verstopping in je riool niet zelf kunnen oplossen, kun je altijd nog een gespecialiseerd rioleringsbedrijf inschakelen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *