Het ontstoppen van een gootsteen: hoe gaat dat in zijn werk?

Een verstopte gootsteen kan bijzonder vervelend zijn! Ten gevolge van de verstopping zal er een nare geur in de badkamer hangen en wordt het steeds lastiger om de gootsteen te gebruiken. Stroomt het water helemaal niet meer weg? In dat geval kan de hulp van een professionele loodgieter noodzakelijk zijn om de verstopping op te lossen. Een loodgieter kan de afvoer onder een hoge druk doorspuiten om het restafval op die manier af te voeren naar de centrale riolering. Vaak is een verstopping het gevolg van opgehoopt restafval, wat zich aan de wanden van de afvoerleiding heeft gehecht. 

 

Zelf een verstopte gootsteen ontstoppen 

Bij een beginnende verstopping in de gootsteen is het oplossen hiervan eenvoudiger. In dit geval kun je ervoor kiezen om een trekveer of bijvoorbeeld soda te gebruiken. Door de trekveer door de afvoerleiding te bewegen komt het restafval in de afvoerleiding los. Spoel de afvoerleiding vervolgens een aantal keer grondig door, om het losgekomen restafval af te voeren. Soda heeft een ontvettende werking. Net als bij het gebruik van een trekveer zal dit ertoe leiden dat het restafval loskomt van de afvoerwand. De verstopping kan op deze manier eenvoudig verholpen worden. 

 

Als zelf een verstopping oplossen niet meer lukt 

Het gebruik van soda heeft vaak geen nut meer als de afvoer volledig dicht zit. Een trekveer kan nog wel uitkomst bieden. Mocht het ook met een trekveer niet lukken om de afvoer te ontstoppen, dan schakel je een loodgieter in. Veel loodgieters werken tegenwoordig met een spoeddienst. Deze spoeddiensten zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar om hulp te bieden bij een verstopte afvoer. Loodgieters beschikken over verschillende professionele hulpmiddelen om een verstopping aan te pakken. Naast het onder hoge druk doorspuiten van de afvoer, kan een loodgieter een kleine camera gebruiken om naar de oorzaak van een verstopping te zoeken als deze niet direct duidelijk is. 

 

Bron: delootgietersalmere.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *