Voordelen van mechanische ventilatie: Waarom u het nodig heeft in uw huis

Voordelen van mechanische ventilatie: Waarom u het nodig heeft in uw huis

Wist u dat er veel voordelen verbonden zijn aan mechanische ventilatie? Als uw huis geen mechanisch ventilatiesysteem heeft, mist u een aantal belangrijke voordelen. In deze blogpost bespreken we voordelen van mechanische ventilatie waardoor u er vandaag nog een in uw huis wilt installeren!

Luchtkwaliteit

Het eerste voordeel van mechanische ventilatie is dat het de luchtkwaliteit in uw huis kan helpen verbeteren. Als u allergieën of astma heeft, weet u hoe belangrijk het is om schone lucht in te ademen. Mechanische ventilatie kan helpen om pollen, stof en andere deeltjes uit de lucht te verwijderen, waardoor u veel gemakkelijker kunt ademen.

Lawaai verminderen

Een ander voordeel van mechanische ventilatie is dat het kan helpen om de hoeveelheid lawaai in uw huis te verminderen. Als u in een drukke stad woont, kan het lawaai van het verkeer erg luid zijn. Door een mechanisch ventilatiesysteem te installeren, kunt u de hoeveelheid lawaai die uw huis binnenkomt verminderen, waardoor het veel rustiger en stiller wordt.

Energie besparen

Mechanische ventilatie kan ook helpen om energie te besparen. In huizen zonder mechanische ventilatie, kan de lucht binnen muf en stagnerend worden. Dit kan ertoe leiden dat uw verwarmings- en koelsysteem harder moet werken om een comfortabele temperatuur te handhaven. Door een mechanisch ventilatiesysteem te installeren, kunt u de lucht in uw huis laten circuleren, waardoor uw HVAC-systeem gemakkelijker een comfortabele temperatuur kan handhaven.

Vochtigheidsgraad verlagen

Mechanische ventilatie kan ook helpen de vochtigheidsgraad in uw huis te verlagen. Een hoge vochtigheidsgraad kan leiden tot schimmel- en schimmelgroei, wat schadelijk kan zijn voor uw gezondheid. Door de vochtigheidsgraad in uw huis te verlagen, kunt u de groei van schimmel en meeldauw helpen voorkomen.

Kooldioxide verminderen

Ten slotte kan mechanische ventilatie ook helpen de hoeveelheid kooldioxide in uw huis te verminderen. Kooldioxide is een gas dat vrijkomt wanneer we uitademen. Het zit ook in veel huishoudelijke schoonmaakmiddelen. Door de hoeveelheid kooldioxide in uw huis te verminderen, kunt u het risico van ademhalingsproblemen verminderen.

 

Dit zijn slechts enkele van de voordelen van mechanische ventilatie. Als u geen gebruik maakt van een mechanisch ventilatiesysteem in uw huis, mist u deze belangrijke voordelen. Neem vandaag nog contact op met een professional voor meer informatie over hoe mechanische ventilatie de luchtkwaliteit in uw huis kan verbeteren en u geld kan besparen op uw energierekening, een badkamer ventilator is ook een goede optie.

 

Nooit meer vieze luchtjes

Nooit meer vieze luchtjes

Je woont of je gaat wonen in een oude woning dan is een rioolrenovatie één van de dingen die binnen een bepaalde tijd zal moeten gebeuren. Als je dit niet doet zal wellicht een buis of iets dergelijks breken en dan ben je verder van huis als je deze overlast eindelijk hebt opgeruimd. 

Bevindingen van een oud huis

Een oude woning heeft naast een oud riool ook andere gebreken die enige zorgen meebrengt. Je wil natuurlijk het authentieke gevoel behouden wanneer je deze woning wil gaan opknappen volgens de 21ste eeuw standaarden. Een oude woning leeft en dat betekent ook dat er in is geleefd of juist niet. Door het leegstaan van de woning kunnen verschillende elementen binnendringen. Hierdoor kan een nare geur ontstaan in de woning. Een muffe geur verspreid zich in de woning die binnendringt tot elk gaatje en kiertje in het huis. Voordat je jouw nieuwe droomwoning betrekt wil je dit verbergen. Maar hoe ga je dat doen?

 

Waar is de bron?

Allereerst zal je moeten nagaan waar de geur vandaan komt, zogezegd de bron van het probleem. Wanneer je deze oorzaak hebt gevonden kun je de oplossing gaan matchen tegen de geur zodat deze zo snel mogelijk wordt bestreden. Een simpele manier om een geur te bestrijden is om het gehele huis te laten luchten. Dit doe je door alle ramen en deuren open te zetten en de wind van buiten het werk te laten doen. Een frisse wind zal al veel met zich meedragen naar buiten. Dit zal echter niet het gehele probleem verhelpen. De oorzaak kan ook diepliggende zijn door bijvoorbeeld rook van sigaretten of het riool. Door een nieuwe vloer te leggen en de muren met speciale verf te verven zal de geur al sterk worden verminderd. 

Als het probleem diepliggende is zoals een verouderd riool zal een deskundige moeten worden ingeschakeld om dit te laten vervangen of te repareren. Hierdoor kunnen de geuren de juiste richting in gaan en nimmer in jouw huis terecht komen. 

Waar moet je op letten bij het repareren van een kraan?

Waar moet je op letten bij het repareren van een kraan?

Niets is vervelender dan een defecte kraan. Je kan je handen niet wassen, geen water koken of lekker een verfrissend kopje water drinken. Een kraan die defect is, lekt meestal water en daardoor ontstaat er waterschade aan de keuken en in sommige gevallen ook aan de vloer. Als je kraan defect is en er waterschade ontstaat door lekkage, is het de bedoeling dat je tijdelijk de waterdruk van je woning eraf haalt. Je kan dan niet douchen, drinken of water koken maar, je voorkomt nog meer schade. Je moet zo snel mogelijk een monteur langs laten komen om de kraan te vervangen of repareren. Als je kraan defect is, maar geen water lekt, is er vaak een onderdeel versleten of kapot. Je kan kraan onderdelen eenvoudig via het internet bestellen en vaak de kraan zelf repareren. Als je zelf je kraan repareert hoef je ook geen monteur in te schakelen en bespaar je natuurlijk geld. 

Een nieuwe kraan kopen

Als je kraan kapot is moet je in sommige gevallen een nieuwe kraan kopen als deze niet meer te repareren valt. Het aanbod aan kranen is enorm groot en je hebt duizenden verschillende modellen beschikbaar die in elke keuken passen. Als je een nieuwe keukenkraan besteld is het belangrijk dat je voor kwaliteit kiest. Een kraan van kwaliteit herken je vaak aan een bekend merk en dat de kraan roestvrij taal is gemaakt. Dit klinkt logisch maar, er worden ook veel kranen op de markt aangeboden die niet van roestvrijs taal zijn. Meestal zijn dit kranen die goedkoop geproduceerd worden in Aziatische landen zoals China. Een bekend merk dat zeer populair is door de prachtige stijlen en uitstekende kwaliteit is Dexima. Veel Nederlanders hebben een kraan van Dexima in de keuken. De kranen van dit merk zijn bij schade ook zeer makkelijk te repareren en Dexima kraanonderdelen kan je online kopen of bij je lokale bouwmarkt. 

Kokend water kraan

Sinds de laatste jaren zijn kranen met een ingebouwde waterkoker steeds populairder geworden. Als je een kokendwaterkraan hebt, komt er meteen kokend heet water uit. De meeste kokendwaterkranen zijn voorzien van een kinderslot zodat kleine kinderen geen nare brandwonden oplopen. Het is belangrijk dat als jij kleine kinderen thuis hebt, dat je zeker weet dat de kraan die je wilt aanschaffen over een kinderslot beschikt. Een kokendwaterkraan is net zo makkelijk te installeren en is elektrisch. Je hoeft alleen maar de stekker in het stopcontact te doen en je bent klaar. 

Kraan laten vervangen of repareren

Je hoeft voor een simpele reparatie niet handig te zijn met kranen want je kan dan simpel kraan onderdelen aanschaffen. Soms is het installeren van een kraan moeilijk omdat je er gereedschap voor nodig hebt. Je kan dan het beste een monteur inhuren die verstand heeft van het vervangen en repareren van kranen. Gereedschap kopen om de kraan te vervangen is vaak duurder dan het inhuren van een monteur. Een monteur kan je vaak via het internet vinden of bij een keukenwinkel. Als je geen monteur kan vinden is er vast wel een bekende zoals een vriend of een familielid, die er verstand van heeft. 

De Keuken naar jouw Wensen

De Keuken naar jouw Wensen

Een keuken wil je het liefst zo indelen dat al jouw wensen worden vervuld. Voor de een is een goede oven een must en voor de ander is de keuken pas compleet als deze een kookeiland heeft. Toch zijn er ook gemakken die wij allemaal terug willen zien in onze keuken. Steeds meer mensen kiezen bijvoorbeeld voor een kokend waterkraan. Dit nieuwe hulpmiddel zorgt voor kokend water in een letterlijke handomdraai. Om te kijken of een kokend waterkraan ook voor jouw keuken een goede optie is, zou je de voordelen van de waterkraan moeten overwegen.

 

De Voordelen van de Kranen van Quooker

Een van de bekendste merken is Quooker. Het is zo bekend dat een of de vijf Nederlandse huishoudens deze speciale kraan in huis heeft. De Quooker kraan bestaat uit twee delen. De kraan op het aanrecht en het reservoir in het onderliggende kastje. In het reservoir wordt water op 108° bewaard zodat de gebruiker nooit hoeft te wachten op water dat moet koken. Dit kan de kook ervaring een stuk plezanter maken. Binnen het merk zijn er ook verschillende soorten kranen, zo kan ieder type huishouden de kraan kiezen die het beste bij hen past. 

 

Energie Zuinig en Hoog Vacuüm Isolatie

Naast het gemak van kokend water op standby, brengt de kokend waterkraan nog een voordeel met zich mee, het is een energiezuinige optie. Bij Quooker kost het verbruik van het kokend water vijf cent per dag. Dit zorgt ervoor dat de energierekening van een kokend waterkraan houder omlaag gaat. Dit is omdat het verwarmingselement in het reservoir het enige is wat wordt verwarmd en niet de gehele Cv-installatie wordt opgestart. Aangezien er dus kokend water door de leiding komt van de kraan, is deze voorzien van hoog vacuüm isolatie. Wanneer vacuüm wordt gecreëerd in de kern van het isolatie element, isoleert dit to vijf keer beter dan reguliere isolatie. De kokend waterkraan brengt dus naast gemak, energiebesparing ook gebruiksvriendelijkheid met zich mee. 

Zo kan je onderhoudsmonteur worden

Onderhoudsmonteur, een beroep waarbij je met allerlei diverse werkzaamheden bezig bent. Neem eens een kijkje bij de onderhoudsmonteur vacatures, en je ziet allerlei werkplekken en taken langskomen. Denk bijvoorbeeld aan het verrichten van preventief onderhoud aan diverse machines en werktuigen. Het verhelpen van storingen wanneer deze zich voordoen op de werkvloer, het uitvoeren van inspecties om deze zelfde storingen te voorkomen in de toekomst en het installeren van nieuwe installaties en apparatuur. Bij Technicus, een website specifiek gericht op technische vacatures, zijn diverse verschillende bedrijven te vinden die op zoek zijn naar nieuwe onderhoudsmonteuren. Een vak met baangarantie dus!

Opleiding tot onderhoudsmonteur

Wanneer je eenmaal een VMBO diploma op zak hebt, kan je doorstromen naar een MBO-opleiding zoals de MBO opleiding voor onderhoudsmonteur. Er is een groot tekort aan onderhoudsmonteurs, waardoor een studie als deze ervoor zorgt dat er in de nabije toekomst een grote baangarantie is. Ook een stage vinden bij deze opleiding, is daardoor geen probleem. De bedrijven staan te springen om je op te leiden binnen het vakgebied.

 

Goed onderhoud van (elektrische) installaties is van groot belang voor bijna alle bedrijven, en een onderhoudstechnicus kan hier perfect inspringen. Andere MBO opleidingen zoals operationele techniek, werktuigbouwkunde, elektro of installatietechniek, passen hier ook goed bij en vormen een mooie basis voordat je aan de opleiding tot onderhoudsmonteur zal starten. Ook doorstroming is mogelijk vanuit deze vakgebieden.

Wie ben je?

Als onderhoudsmonteur of student onderhoudsmonteur, pas je binnen een bepaald profiel van eigenschappen. Je bent iemand die van een uitdaging houdt en onafhankelijk van anderen aan de slag kan gaan. Soms krijg je uitleg van een leidinggevende of collega’s, maar als je eenmaal ervaring hebt opgedaan kan je zelf aan de slag met de opdrachten. Onderhoudsmonteuren komen in aanraking met diverse mensen op de werkvloer, dus behulpzaamheid en klantvriendelijkheid zijn belangrijke eigenschappen van de monteur. Ook de veiligheid van jezelf en van anderen is van groot belang als je met machines en installaties in de weer gaat. De spullen waarmee je aan de slag gaat zijn vaak niet van jou, maar van het betreffende bedrijf, dus hiermee ga je voorzichtig om. Het zijn van onderhoudsmonteur is een allesomvattende rol, zo speel je niet alleen vaktechnisch mee in het bedrijf, maar draag je ook bij aan de ontwikkeling ervan.

 

Het takenpakket

Als onderhoudsmonteur in opleiding en later op de werkvloer, heb je te maken met een divers takenpakket. Zo ga jij met je team aan de slag om onderhoud en inspecties uit te voeren bij de aanwezige apparatuur en installaties, om problemen te voorkomen voordat ze echt op dagen. Hiervoor worden diverse tests uitgevoerd. Als er gezien wordt dat hierbij iets beter kan dan dit al is, dan is dat een mooie opdracht voor de onderhoudsmonteur. Als er eenmaal iets mis is gegaan bij een apparaat of installatie, ben jij het meldpunt voor het vinden en oplossen van deze storingen. Is het probleem of de storing opgelost? Dan maakt de onderhoudsmonteur deze weer klaar voor gebruik aan de hand van de geldende bedrijfsregels en veiligheidsvoorschriften. Afhankelijk van het bedrijf waarin de onderhoudsmonteur werkzaam is, is het mogelijk dat er gewerkt wordt met diverse vormen van duurzame energie. Al met al is het zijn van onderhoudsmonteur een technisch veelzijdige en uitdagende baan.

Waterontharder, de beste keuze voor in huis

Waterontharder, de beste keuze voor in huis

Wil jij een waterontharder aanschaffen voor in huis maar ben je nog niet helemaal zeker? In dit artikel gaan we wat verder in op de functie van een waterontharder en de voordelen die het met zich meeneemt. Uiteindelijk is het doel om ervoor te zorgen dat jij een weloverwogen keuze kan maken. 

Wat doet een waterontharder?

Middels een speciaal proces zorgt een waterontharder ervoor dat kalk uit het water gefilterd wordt, hierdoor krijg je zacht en kalkvrij water. Dit proces wordt ionenwisseling genoemd, hierbij worden mineralen, calcium en magnesium uit het leidingwater gefilterd dankzij natriumionen. Dit zorgt ervoor dat er minder kalk-vlekken en -afzetting aanwezig zijn in de waterleiding, elektrische toestellen en een lagere energiefactuur. 

 

Een waterontharder kan op de waterleiding geplaatst worden, deze aansluiting zorgt ervoor dat de kalk rechtstreeks uit het leidingwater gefilterd wordt. Omdat het een apparaat is hoef je hier zelf relatief weinig werk aan te besteden, wel moet er om de zoveel tijd gekeken worden of de zoutblokken gewisseld moeten worden. De rest van het werk wordt gedaan door de waterontharder. 

Waarom een waterontharder?

Een van de meest voorkomende reden om een waterontharder aan te schaffen is om kalkaanslag te voorkomen. Kalkaanslag wordt door vele mensen als vervelend ervaren door de nadelen die het met zich meebrengt. Een van deze nadelen is dat kalkaanslag de levensduur van elektrische apparaten zoals wasmachines en waterkokers drastisch kan verminderen. Dankzij het zachte, kalkvrije water wat je krijgt door een waterontharder wordt deze levensduur verlengd. Naast de nadelige invloed op elektrische apparaten heeft dit ook invloed op diverse verwarmingselementen die zich in huis bevinden zoals een boiler of vloerverwarming. Door de waterontharder gaan deze apparaten ook efficiënter werken. 

 

Een ander voordeel van een waterontharder is een vermindering in het gebruik van detergenten. Dit zijn producten als wasmiddel en doucheproducten. Bij het doen van de was zorgt het zachte water er ook nog voor dat je kleren zachter worden en minder snel dof lijken. 

 

Kalkaanslag bevindt zich niet alleen maar in apparaten, ook op het sanitair komt het veel voor. Vaak is het kalkvrij maken van het sanitair een tijdrovende klus. Dankzij de waterontharder kan deze tijd bespaart worden en daarnaast zorgt het voor een besparing op reinigings- en ontkalkingsmiddelen. 

 

Ook op persoonlijk gebied biedt een waterontharder voordelen, kalkvrij water is namelijk een stuk beter voor je lichaam. Klachten als eczeem, psoriasis en droge huid kunnen als mede oorzaak kalk in het water hebben. Dankzij kalkvrij water kunnen deze klachten vermindert worden. 

Mogelijkheden voor jou?

Na het lezen van deze voordelen nog meer interesse gekregen in een waterontharder? Vraag hier vrijblijvend een offerte op maat aan, samen met jou kijken diverse vakmannen dan naar de beste mogelijkheden passend bij jouw wensen en budget. 

 

Een code 95 certificaat halen? 3 redenen om dit te doen!

Wellicht denk je misschien dat het besturen van een vrachtwagen, bus of hoogwerker nog helemaal niet zo lastig is. ‘Ik heb toch gewoon een rijbewijs, dan kan ik toch ook wel zo’n ding besturen!’. Op het eerste oog lijkt dit misschien ook wel het geval, maar toch moeten we je teleurstellen. Het besturen van een vrachtwagen, bus of hoogwerker is allesbehalve makkelijk en vereist bepaalde kennis en kunde.

 

Vandaar ook dat een code 95 certificaat is ingevoerd door de Europese Unie. Wat houdt een code 95 certificaat in? Nou eigenlijk refereert het certificaat naar een code (95) die op je rijbewijs vermeldt komt te staan als je wil aantonen dat je beroepschauffeur bent. Zonder deze code mag je dus niet als chauffeur aan het werk. 

 

Om een code 95 certificaat te behalen moet je een code 95 cursus volgen. Bij een code 95 cursus, zoals als je bijvoorbeeld een hoogwerker cursus gaat volgen, leer je specifieke kennis die toepasbaar is op het besturen van bijvoorbeeld een hoogwerker. Een hoogwerker cursus volgen is dan ook aan te raden voor verscheidene redenen, hier noemen we er drie.

 

De waarom?

Waarom zou je nu een hoogwerker cursus volgen, of eigenlijk waarom zou je überhaupt een code 95 cursus volgen? Ten eerste biedt een code 95 cursus je de kans om een code 95 certificaat te behalen. Met zo’n certificaat op je rijbewijs kun je aan de slag als professioneel chauffeur. Dit is natuurlijk erg gunstig voor je baankans binnen de transportsector, omdat je nu veel breder inzetbaar bent. 

 

Daarnaast speelt ook de veiligheid en je zelfvertrouwen een rol. Na het volgen van een code 95 cursus heb je veel meer kennis over niet alleen de verkeersregels en normen en wetten, maar ook veel meer rijvaardigheid. Op deze manier stap je zelfverzekerder in het voertuig en ben je meer op je gemak.

 

Dit gevoel van zelfverzekerdheid heeft een positief effect op de rest van het verkeer. Het maakt, zo kunnen we toch wel stellen, het algemene verkeer een stuk veiliger. Dus is een code 95 cursus niet alleen goed voor je eigen veiligheid, maar zeker ook die van je medeweggebruikers. 

 

Het ontstoppen van een gootsteen: hoe gaat dat in zijn werk?

Een verstopte gootsteen kan bijzonder vervelend zijn! Ten gevolge van de verstopping zal er een nare geur in de badkamer hangen en wordt het steeds lastiger om de gootsteen te gebruiken. Stroomt het water helemaal niet meer weg? In dat geval kan de hulp van een professionele loodgieter noodzakelijk zijn om de verstopping op te lossen. Een loodgieter kan de afvoer onder een hoge druk doorspuiten om het restafval op die manier af te voeren naar de centrale riolering. Vaak is een verstopping het gevolg van opgehoopt restafval, wat zich aan de wanden van de afvoerleiding heeft gehecht. 

 

Zelf een verstopte gootsteen ontstoppen 

Bij een beginnende verstopping in de gootsteen is het oplossen hiervan eenvoudiger. In dit geval kun je ervoor kiezen om een trekveer of bijvoorbeeld soda te gebruiken. Door de trekveer door de afvoerleiding te bewegen komt het restafval in de afvoerleiding los. Spoel de afvoerleiding vervolgens een aantal keer grondig door, om het losgekomen restafval af te voeren. Soda heeft een ontvettende werking. Net als bij het gebruik van een trekveer zal dit ertoe leiden dat het restafval loskomt van de afvoerwand. De verstopping kan op deze manier eenvoudig verholpen worden. 

 

Als zelf een verstopping oplossen niet meer lukt 

Het gebruik van soda heeft vaak geen nut meer als de afvoer volledig dicht zit. Een trekveer kan nog wel uitkomst bieden. Mocht het ook met een trekveer niet lukken om de afvoer te ontstoppen, dan schakel je een loodgieter in. Veel loodgieters werken tegenwoordig met een spoeddienst. Deze spoeddiensten zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar om hulp te bieden bij een verstopte afvoer. Loodgieters beschikken over verschillende professionele hulpmiddelen om een verstopping aan te pakken. Naast het onder hoge druk doorspuiten van de afvoer, kan een loodgieter een kleine camera gebruiken om naar de oorzaak van een verstopping te zoeken als deze niet direct duidelijk is. 

 

Bron: delootgietersalmere.nl

Een verstopt riool ontstoppen doe je met deze tips

Een verstopt riool ontstoppen doe je met deze tips

Een verstopt riool is erg vervelend, en kan verschillende oorzaken hebben. Hierbij kun je denken aan de ophoping van haren in het doucheputje in de badkamer, het gebruiken van té veel toiletpapier, etc. In de meeste gevallen kun je een riool ontstoppen,  in Almere bijvoorbeeld, zelf doen. Op de markt zijn er namelijk verschillende middelen en materialen verkrijgbaar, die ervoor kunnen zorgen dat de verstopping in je riool opgelost wordt. Je kunt bijvoorbeeld een vloeibare rioolontstopper aanschaffen. Daarnaast kun je riool ontstoppen Amsterdam ook doen door het gebruik van ‘huis, tuin en keuken middeltjes’.

 

Huis tuin en keuken middeltjes

Om een verstopping in je riool op te lossen, kun je soda water, azijn of alleen heet water in je riool stoppen. Door dit te doen wordt je riolering schoongespoeld. Hierdoor zullen beginnende verstopping worden weggespoeld. Je kunt kokend water door de afvoer gieten, waardoor de verstopping geleidelijk op zal lossen, waardoor dus de verstopping verholpen wordt. Ook kun je naar de lokale bouwmarkt gaan om een ‘plopper’ aan te schaffen. Nadat je de wastafel of douchebak vol hebt laten lopen met heet waar, oefen je druk uit op het afvoerputje met behulp van deze ‘plopper’. De kans is groot dat je hierdoor de verstopping kunt verhelpen. Dit omdat door de druk, het opgehoopte vuil in de afvoer losgetrokken wordt. Daarnaast kun je ook aan de slag met een speciale trekveer, die je eveneens in de bouwmarkt kunt kopen.

 

Trekveer voor het ontstoppen van je riool

Wanneer je naar de bouwmarkt gaat, en op zoek gaat naar middelen en materialen voor het ontstoppen van je riool, zal je zien dat er van alles verkrijgbaar. Naast de vloeibare rioolontstoppers, kun je ook een speciale trekveer kopen. Het voordeel van zo’n trekveer is, dat deze erg flexibel is, waardoor je deze trekveer gemakkelijk door de afvoer kunt laten bewegen. Aan het uiteinde van zo’n trekveer zit een handvat waaraan je kunt draaien. Door dit te doen, bestaat de kans dat hiermee de verstopping in je riool opgelost wordt. Als extraatje kun je dan alsnog een vloeibare rioolontstopper door je afvoer laten stromen, zodat je zeker weet dat de verstopping is opgelost. Wel is het belangrijk dat je rekening houdt met de gevaren van de verschillende vloeibare rioolontstoppers.

 

Gevaren van vloeibare rioolontstoppers

Niet iedere vloeibare rioolontstopper kun je gebruiken zonder risico’s voor het riool ontstoppen Almere, of het riool ontstoppen in Amsterdam. Dit omdat een vloeibare rioolontstopper vaak bestaat uit verschillende schadelijke stoffen. Deze stoffen kunnen de huid van je handen aantasten, je kunt last krijgen van geïrriteerde ogen, etc. Daarnaast zijn deze vloeibare rioolontstoppers ook nog eens schadelijk voor het milieu. Om al deze zaken te voorkomen, is het raadzaam om op zoek te gaan naar een vloeibare rioolontstopper die gemaakt is uit verschillende biologische producten. Hierdoor loop je zelf niet de kans dat je schade aan je gezondheid oploopt tijdens het gebruiken van zo’n ontstopper, en is zo’n vloeibare rioolontstopper veel beter voor het milieu. Mocht je de verstopping in je riool niet zelf kunnen oplossen, kun je altijd nog een gespecialiseerd rioleringsbedrijf inschakelen.

 

Wat is een vetafscheider precies?

Het spreekt voor zich dat we allemaal bij ons thuis te maken krijgen met vet. Heel wat van dit vet gaat mee met warm water in de leidingen. Op het eerste zicht lijkt dat geen probleem te zijn, maar dat is het wel degelijk. Vetten die zich in het afvalwater bevinden zijn namelijk één van de belangrijkste veroorzakers van verstopte leidingen. Bovendien is het zo dat ze er ook nog eens voor zorgen dat de waterzuiveringskosten aanzienlijk de lucht in schieten. Voor vet geldt immers dat het niet oplost in water. Bijgevolg gaat het zich afzetten op de wanden van de riolering. Valt dit probleem dan helemaal niet te voorkomen? Toch wel, namelijk door gebruik te maken van een vetafscheider. Voor menig aantal horecazaken geldt dat ze er tegenwoordig (verplicht) voor kiezen om een dergelijke vetafscheider te plaatsen. Wil je daar graag ook meer over te weten komen? Dan is dat mogelijk hier op deze pagina!

             Wat mag je verwachten van een vetafscheider?

Het concrete doel waar een vetafscheider voor wordt ingezet heeft betrekking tot het tegenhouden van bezinkbaar en drijvend vuil dat zich in het afvalwater bevindt. Dit aldus voordat het zich een weg baant tot in het rioolstelsel. Een dergelijke installatie bestaat in de praktijk uit twee verschillende virtuele onderdelen. We maken hierbij een onderscheid tussen:

 

  1. De slibvang ruimte;
  2. De daadwerkelijke vetafscheider;

 

Voor de eerste ruimte geldt dat de zware resten naar de bodem zakken. Dit terwijl in de tweede ruimte de vetten terug boven zullen komen drijven op het water. Tussen deze beide ruimtes in ontstaat er water dat vrij is van slib en vetten. Voor dit water geldt dat ze op een efficiënte manier kan worden afgevoerd naar de riolering. Een vetafscheider kan in de praktijk bestaan uit twee afzonderlijke putten, maar er kan ook sprake zijn van slechts één put. In het laatste geval betekent dit dat de beide ruimten worden gecombineerd tot slechts één put. Voor deze installatie geldt in de praktijk dat ze louter en alleen dienst kan doen voor grootkeukens en voor de horeca. Dit betekent dat het absoluut niet de bedoeling is dat bijvoorbeeld sanitair- en regenwater worden aangesloten op de vetafscheider.

             Hoe moet het onderhoud van een vetafscheider worden uitgevoerd?

Na verloop van tijd zal je kunnen vaststellen dat de vet- en sliblaag in de vetafscheider zal gaan aandikken. Om te voorkomen dat vetten en bijvoorbeeld etensresten op een bepaald ogenblik toch nog zullen doorspoelen tot in het riool zal je kunnen vaststellen dat het regelmatig reinigen van de vetafscheider een absolute must is. Er dient rekening mee te worden gehouden dat je deze reiniging niet zelf kan en mag uitvoeren. Er dient hiervoor dan ook steeds een beroep te worden gedaan op een speciale leidingswagen. Na het reinigen geldt voor de vetafscheider dat ze terug gevuld dient te worden met koud water. Doe voor het reinigen van je vetafscheider in de praktijk altijd een beroep op een erkende ruimingsdienst. Enkel en alleen voor deze bedrijven is het namelijk mogelijk om je na afloop van de reiniging een zogenaamd verwerkingsattest aan te leveren. Dit attest doet dienst als garantie dat het afval uit de vetafscheider op een ecologisch verantwoorde manier zal worden verwerkt.