Nooit meer vieze luchtjes

Je woont of je gaat wonen in een oude woning dan is een rioolrenovatie één van de dingen die binnen een bepaalde tijd zal moeten gebeuren. Als je dit niet doet zal wellicht een buis of iets dergelijks breken en dan ben je verder van huis als je deze overlast eindelijk hebt opgeruimd. 

Bevindingen van een oud huis

Een oude woning heeft naast een oud riool ook andere gebreken die enige zorgen meebrengt. Je wil natuurlijk het authentieke gevoel behouden wanneer je deze woning wil gaan opknappen volgens de 21ste eeuw standaarden. Een oude woning leeft en dat betekent ook dat er in is geleefd of juist niet. Door het leegstaan van de woning kunnen verschillende elementen binnendringen. Hierdoor kan een nare geur ontstaan in de woning. Een muffe geur verspreid zich in de woning die binnendringt tot elk gaatje en kiertje in het huis. Voordat je jouw nieuwe droomwoning betrekt wil je dit verbergen. Maar hoe ga je dat doen?

 

Waar is de bron?

Allereerst zal je moeten nagaan waar de geur vandaan komt, zogezegd de bron van het probleem. Wanneer je deze oorzaak hebt gevonden kun je de oplossing gaan matchen tegen de geur zodat deze zo snel mogelijk wordt bestreden. Een simpele manier om een geur te bestrijden is om het gehele huis te laten luchten. Dit doe je door alle ramen en deuren open te zetten en de wind van buiten het werk te laten doen. Een frisse wind zal al veel met zich meedragen naar buiten. Dit zal echter niet het gehele probleem verhelpen. De oorzaak kan ook diepliggende zijn door bijvoorbeeld rook van sigaretten of het riool. Door een nieuwe vloer te leggen en de muren met speciale verf te verven zal de geur al sterk worden verminderd. 

Als het probleem diepliggende is zoals een verouderd riool zal een deskundige moeten worden ingeschakeld om dit te laten vervangen of te repareren. Hierdoor kunnen de geuren de juiste richting in gaan en nimmer in jouw huis terecht komen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *