Tips voor goedkope inbraakpreventie

Is jouw huis een gemakkelijk doelwit voor inbrekers? In dit artikel bespreken we enkele eenvoudige, goedkope tips die je kunnen helpen beschermen tegen een inbraak.

Bekijk je huis eens door de ogen van een inbreker. Loop eens om en door je huis en neem alles goed in je op. Kunnen waardevolle voorwerpen zoals elektronica gemakkelijk door je ramen worden gezien? Laat je de ramen of de deuren openstaan terwijl je weg bent? Zijn er struiken of nissen waarin of waarachter een dief, die wacht op een gelegenheid om je huis binnen te dringen, zich kan verstoppen? En hoe is de situatie ‘s avonds? Is je huis aan alle kanten goed verlicht?

Maak het een inbreker moeilijk. Het lijkt misschien logisch, maar je moet je deuren en ramen altijd op slot doen. Het openen van nachtsloten vereist extra tijd die een inbreker niet wil besteden en vooral niet in gebieden waar hij kan worden gesnapt. Ook moeten deuren met glazen ruiten of deuren in de buurt van ramen altijd worden beveiligd met een extra slot. Let ook goed op de ingangen en de ramen aan de zijkant en achterkant van je huis. Zou het geluid van het forceren van een deur of het inslaan van een raam de aandacht van de buren trekken? Als een dief via deze weg binnenkomt, hoor jij dat dan als je binnen bent? Moet je je oude sloten vervangen? Neem voor hulp hierbij even contact met ons op – sleutelmaker van Haarlem.

Laat je huis er bewoond uitzien. Inbrekers houden alles in de gaten. Doe de gordijnen open en dicht en doe de lampen aan en uit. Houd je tuin schoon en laat geen post, papieren of folders in de brievenbus liggen. Automatische timers zijn een goedkope en gemakkelijke manier om lichten en elektronica aan en uit te laten gaan, waardoor het lijkt, zelfs als dat niet het geval is, alsof er iemand thuis was. Als je van huis bent, kondig dat dan niet aan en meld het zeker niet opzettelijk via een voicemail, een antwoordapparaat of een briefje op de deur.

Verlichting is belangrijk. Vergeet niet dat inbrekers liever snel en stil je huis in en uit gaan en zo min mogelijk aandacht willen trekken. Zorg ervoor dat al je lichten buiten goed werken. Lage verlichting kan als voorbereiding op een latere terugkeer door een dief, die zich voordoet als bezorger of huis-aan-huisverkoper, snel en makkelijk worden uitgeschakeld. Verlichting met een bewegingssensor verrassen een inbreker en kunnen hem afschrikken. Een licht dat nog brandt overdag op de veranda kan al een signaal zijn dat je weg bent.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *