Vaste planten

Ieder jaar kun je weer genieten van de vaste planten in jouw tuin. Het zijn planten die jaar na jaar zullen groeien en bloeien. Hoewel ze groenblijvend kunnen zijn, is het vaak zo dat ze in de winter terugtrekken en in het voorjaar weer opkomen. Nog iets moois aan vaste planten is dat ze met de jaren groter en sterker worden. Hier kun je dus heel lang plezier van hebben. Vaste planten zijn vaak kleurrijk en brengen sfeer in jouw tuin. Ze zijn heel goed te combineren met andere planten en bodembedekkers om een gezellige tuin te creƫren. Iet anders moois wat vaste planten kunnen doen is dieren in de tuin brengen. Vogels en egeltjes wonen graag in jouw tuin. Ook bijen, hommels en vlinders vinden het heerlijk om in jouw tuin terecht te kunnen. Er zijn specifieke planten die insecten en andere dieren aantrekken, dus let hier op als je graag jouw tuin deelt met de rest van de natuur. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor vaste planten die je af kunt knippen om in de keuken te gebruiken.

 

Bloeien

Gemiddeld bloeit een vast plant tussen de drie weken en drie maanden, waarvan het hoogtepunt veelal in de zomerperiode is. In het najaar sterven de meeste vaste planten boven de grond af om in het voorjaar vanzelf weer op te komen. Kijk goed naar de periode waarin jouw gekozen plant bloeit en combineer deze met planten die in andere periodes bloeien. Ook kun je zoeken naar lang bloeiende planten waarbij je maanden lang geniet van bloemen. Zo zorg je dat je altijd groen en kleur in je tuin hebt!

 

Verzorging

Iedere plantensoort heeft eigen wensen als het gaat om grond, licht, water en verdere verzorging. Zoek deze eerst op voor je de plant aanschaft of vraag iemand om advies. Snoeien stimuleert de groei waardoor de plant ouder wordt en langer bloeit. Veel vaste planten kun je na de eerst bloei in juni de uitgebloeide stengels afknippen, zodat ze voor een tweede keer gaan bloeien. Bladplanten kun je het best voor eind juni een stukje snoeien. Dit zorgt er voor dat ze lager bij de grond staan, waardoor ze niet omvallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *