Waar moet je op letten bij het repareren van een kraan?

Niets is vervelender dan een defecte kraan. Je kan je handen niet wassen, geen water koken of lekker een verfrissend kopje water drinken. Een kraan die defect is, lekt meestal water en daardoor ontstaat er waterschade aan de keuken en in sommige gevallen ook aan de vloer. Als je kraan defect is en er waterschade ontstaat door lekkage, is het de bedoeling dat je tijdelijk de waterdruk van je woning eraf haalt. Je kan dan niet douchen, drinken of water koken maar, je voorkomt nog meer schade. Je moet zo snel mogelijk een monteur langs laten komen om de kraan te vervangen of repareren. Als je kraan defect is, maar geen water lekt, is er vaak een onderdeel versleten of kapot. Je kan kraan onderdelen eenvoudig via het internet bestellen en vaak de kraan zelf repareren. Als je zelf je kraan repareert hoef je ook geen monteur in te schakelen en bespaar je natuurlijk geld. 

Een nieuwe kraan kopen

Als je kraan kapot is moet je in sommige gevallen een nieuwe kraan kopen als deze niet meer te repareren valt. Het aanbod aan kranen is enorm groot en je hebt duizenden verschillende modellen beschikbaar die in elke keuken passen. Als je een nieuwe keukenkraan besteld is het belangrijk dat je voor kwaliteit kiest. Een kraan van kwaliteit herken je vaak aan een bekend merk en dat de kraan roestvrij taal is gemaakt. Dit klinkt logisch maar, er worden ook veel kranen op de markt aangeboden die niet van roestvrijs taal zijn. Meestal zijn dit kranen die goedkoop geproduceerd worden in Aziatische landen zoals China. Een bekend merk dat zeer populair is door de prachtige stijlen en uitstekende kwaliteit is Dexima. Veel Nederlanders hebben een kraan van Dexima in de keuken. De kranen van dit merk zijn bij schade ook zeer makkelijk te repareren en Dexima kraanonderdelen kan je online kopen of bij je lokale bouwmarkt. 

Kokend water kraan

Sinds de laatste jaren zijn kranen met een ingebouwde waterkoker steeds populairder geworden. Als je een kokendwaterkraan hebt, komt er meteen kokend heet water uit. De meeste kokendwaterkranen zijn voorzien van een kinderslot zodat kleine kinderen geen nare brandwonden oplopen. Het is belangrijk dat als jij kleine kinderen thuis hebt, dat je zeker weet dat de kraan die je wilt aanschaffen over een kinderslot beschikt. Een kokendwaterkraan is net zo makkelijk te installeren en is elektrisch. Je hoeft alleen maar de stekker in het stopcontact te doen en je bent klaar. 

Kraan laten vervangen of repareren

Je hoeft voor een simpele reparatie niet handig te zijn met kranen want je kan dan simpel kraan onderdelen aanschaffen. Soms is het installeren van een kraan moeilijk omdat je er gereedschap voor nodig hebt. Je kan dan het beste een monteur inhuren die verstand heeft van het vervangen en repareren van kranen. Gereedschap kopen om de kraan te vervangen is vaak duurder dan het inhuren van een monteur. Een monteur kan je vaak via het internet vinden of bij een keukenwinkel. Als je geen monteur kan vinden is er vast wel een bekende zoals een vriend of een familielid, die er verstand van heeft. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *