Waterontharder, de beste keuze voor in huis

Wil jij een waterontharder aanschaffen voor in huis maar ben je nog niet helemaal zeker? In dit artikel gaan we wat verder in op de functie van een waterontharder en de voordelen die het met zich meeneemt. Uiteindelijk is het doel om ervoor te zorgen dat jij een weloverwogen keuze kan maken. 

Wat doet een waterontharder?

Middels een speciaal proces zorgt een waterontharder ervoor dat kalk uit het water gefilterd wordt, hierdoor krijg je zacht en kalkvrij water. Dit proces wordt ionenwisseling genoemd, hierbij worden mineralen, calcium en magnesium uit het leidingwater gefilterd dankzij natriumionen. Dit zorgt ervoor dat er minder kalk-vlekken en -afzetting aanwezig zijn in de waterleiding, elektrische toestellen en een lagere energiefactuur. 

 

Een waterontharder kan op de waterleiding geplaatst worden, deze aansluiting zorgt ervoor dat de kalk rechtstreeks uit het leidingwater gefilterd wordt. Omdat het een apparaat is hoef je hier zelf relatief weinig werk aan te besteden, wel moet er om de zoveel tijd gekeken worden of de zoutblokken gewisseld moeten worden. De rest van het werk wordt gedaan door de waterontharder. 

Waarom een waterontharder?

Een van de meest voorkomende reden om een waterontharder aan te schaffen is om kalkaanslag te voorkomen. Kalkaanslag wordt door vele mensen als vervelend ervaren door de nadelen die het met zich meebrengt. Een van deze nadelen is dat kalkaanslag de levensduur van elektrische apparaten zoals wasmachines en waterkokers drastisch kan verminderen. Dankzij het zachte, kalkvrije water wat je krijgt door een waterontharder wordt deze levensduur verlengd. Naast de nadelige invloed op elektrische apparaten heeft dit ook invloed op diverse verwarmingselementen die zich in huis bevinden zoals een boiler of vloerverwarming. Door de waterontharder gaan deze apparaten ook efficiënter werken. 

 

Een ander voordeel van een waterontharder is een vermindering in het gebruik van detergenten. Dit zijn producten als wasmiddel en doucheproducten. Bij het doen van de was zorgt het zachte water er ook nog voor dat je kleren zachter worden en minder snel dof lijken. 

 

Kalkaanslag bevindt zich niet alleen maar in apparaten, ook op het sanitair komt het veel voor. Vaak is het kalkvrij maken van het sanitair een tijdrovende klus. Dankzij de waterontharder kan deze tijd bespaart worden en daarnaast zorgt het voor een besparing op reinigings- en ontkalkingsmiddelen. 

 

Ook op persoonlijk gebied biedt een waterontharder voordelen, kalkvrij water is namelijk een stuk beter voor je lichaam. Klachten als eczeem, psoriasis en droge huid kunnen als mede oorzaak kalk in het water hebben. Dankzij kalkvrij water kunnen deze klachten vermindert worden. 

Mogelijkheden voor jou?

Na het lezen van deze voordelen nog meer interesse gekregen in een waterontharder? Vraag hier vrijblijvend een offerte op maat aan, samen met jou kijken diverse vakmannen dan naar de beste mogelijkheden passend bij jouw wensen en budget. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *